Liberation: Υπερόπτης ο Βαρουφάκης, θεωρεί ισότιμο μόνο τον Σόιμπλε, τορπιλίζει τις Βρυξέλλες

Έντονη κριτική ασκεί η εφημερίδα Liberation στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, υπονοώντας ότι η συμπεριφορά του είναι αυτή που τορπιλίζει τη διαπραγμάτευση.

Συμπεριφέρεται στους συναδέλφους του με περιφρόνηση. Λέει δημόσια ότι μόνο ο Σόιμπλε είναι στο δικό του μέγεθος και δίνει σε όλους μαθήματα Οικονομίας ενώ δεν βοηθάει στη διαπραγμάτευση. Αυτή είναι η εικόνα που έχει για τον Ελληνα υπουργό

Οικονομικών ο έμπειρος ανταποκριτής της εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το Eurogroup έστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα η οποία έχει μια εβδομάδα για να δεχτεί την παράταση του προγράμματος που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τους δανειστές της, με αντάλλαγμα μέτρα λιτότητας. Αλλιώς, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, οι Ευρωπαίοι, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, σκλήρηναν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν περίμενε αναμφίβολα να βρεθεί τόσο απομονωμένη.

Η ίδια δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στο ελάχιστο απέναντι στις προεκλογικές της δεσμεύσεις σύμφωνα με τις οποίες όχι μόνο δεν θα γίνουν περικοπές αλλά θα γίνουν και παροχές ύψους 12 δισ. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζε τουλάχιστον να του δώσουν οι εταίροι τα χρήματα που χρειάζεται (1,2 δισ. το ΔΝΤ και 4,6 δισ. ομόλογα) αναμένοντας να ολοκληρώσει το νέο του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με αντάλλαγμα μια ελάφρυνση των υποχρεώσεών του (ειδικά μικρότερη προσπάθεια στον προϋπολιγισμό).

Αλλά η Ευρωζώνη αρνήθηκε να δώσει χρόνο στο χρόνο. Απαίτησε την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος πριν συνεχίσει τη διαπραγμάτευση. Η Liberation μάλιστα συνοδεύει το άρθρο με την παραπάνω φωτογραφία. Είναι η στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχωρούν μετά το ναυάγιο του Eurogroup και το τελεσίγραφο. Είναι ενδεικτική η αμηχανία στο πρόσωπό τους.

The post Liberation: Υπερόπτης ο Βαρουφάκης, θεωρεί ισότιμο μόνο τον Σόιμπλε, τορπιλίζει τις Βρυξέλλες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα