Kalle Rovanpera: Παιδί θαύμα ή παιδεία θαύμα;

Με την ευκαιρία του ράλλυ Ακρόπολις συναντάμε τον Kalle Rovanpera και θυμόμαστε τον Σταύρο Γρύλλη.

Όταν οι οκτάχρονοι της Ευρώπης έπαιρναν δώρα χαρακτήρες από τους GI Joes, κονσόλες για video games ή (στην καλύτερη περίπτωση) ποδήλατα, ο Kalle Rovanpera πήρε ένα Toyota Starlet του 1984. Αναρωτιέστε (φυσικά) τι έκανε με αυτό ο 8χρονος; Το οδήγησε για διασκέδαση και του “ήπιε

το αίμα”.

Ο Kalle είναι 13 ετών και ετοιμάζεται να εκκινήσει την καριέρα του στους αγώνες ράλλυ ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο video παρακάτω o Kalle Rovanpera, γλιστρά κάνει drift και κατευθύνει με μαεστρία σε χιόνι, χώμα, άμμο και άσφαλτο το αυτοκίνητο. Ίσως οι περισσότερο συντηρητικοί ρωτήσουν: «Ποιος πατέρας αφήνει το γιο του να ετοιμάζεται για το WRC από τα οκτώ του χρόνια;».

Η απάντηση είναι ο Harri Rovanpera. Ο Φινλανδός αγωνίστηκε από το 1993 ως το 2006 και συμμετείχε σε 111 αγώνες στην καριέρα του. Από τότε ως τώρα διδάσκει νεαρούς Φινλανδούς την τέχνη του αθλήματος. Ανάμεσά σε αυτούς και τον γιο του.

Φέτος ο 13χρονος Kalle Rovanpera, θα συμμετάσχει στο «Rallijsprints Gulbis» στη Λετονία, στις 8 Ιουνίου, με το Citroen C2 R2 Max. Μάλιστα τη χορηγία για το αυτοκίνητο δίνει (αρχικά) το Υπουργείο Αθλητισμού της Φινλανδίας γιατί ο πατέρας Harri Rovanpera, δεν έχει τα κεφάλαια.

Εμείς δεν πάσχουμε από ταλέντα. Κοντά σε αυτή την ηλικία έχουμε τον 10χρονο Σταύρο Γρύλλη ο οποίος ασχολείται με το Drift και μάλιστα έγινε θέμα στο Discovery Chanel για τις ικανότητές του αυτές.

Και εδώ υπάρχει μία βασική διαφορά: Αν ο Kalle Rovanpera βρει το δρόμο του στο WRC ο Σταύρος Γρύλλης κινδυνεύει να μείνει στάσιμος γιατί μετά τους αγώνες Kart ή τις διοργανώσεις των Drift Wars οι δικοί μας νεαροί οδηγοί δεν πάνε κάπου και δεν κάνουν κάτι, αν οι γονείς τους δεν έχουν τα χρήματα.

Βλέπετε η δική μας πολιτεία θέλει απλά να εισπράττει φόρους από το αυτοκίνητο και ότι υπάρχει γύρω από αυτό και δεν βοηθά κανένα.

Δες τον Kalle Rovanpera σε δράση.

Δες τον Σταύρο Γρύλλη σε δράση.

Keywords
Τυχαία Θέματα