3-2 το Μαϊάμι με οδηγό τον κορυφαίο ΛεΜπρόν! Μαϊάμι Χιτ – Ιντιάνα Πέισερς 90-79

Με μεγάλο πρωταγωνιστή για μια ακόμα φορά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που πάτησε το γκάζι στην τρίτη περίοδο, οι Μαϊάμι Χιτ, έφτασαν στη νίκη στο πέμπτο παιχνίδι των τελικών της ανατολικής περιφέρειας με 90-79 κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς και έκαναν το 3-2 στη σειρά.

Οι πρωταθλητές μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο(44-40), αλλά με τον ηγέτη τους να είναι σε πολύ καλή βραδιά, όχι μόνο κάλυψαν αυτή τη διαφορά, αλλά προσπέρασαν ακόμα και με 14 πόντους, τρέχοντας ένα επί μέρους σκορ περιόδου 30-13.

«Είναι τόσο μεγάλος παίκτης που κάνει

το μπάσκετ να φαντάζει τόσο απλό», υποκλίθηκε στη χάρη του ηγέτη της ομάδας του ο Ερικ Σπέλστρα, ενώ ο Φρανκ Βόγκελ παραδέχτηκε: «Το Μαϊάμι έχει φέτος μία από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών»!

Ο «βασιλιάς» τελείωσε το παιχνίδι με 30 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και οκτώ ασίστ, σημειώνοντας σχεδόν τους μισούς του πόντους και τις μισές ακριβής πάσες μόνο στην τρίτη περίοδο (16 πόντους, 4 ασίστ).

Οι Πέισερς από την άλλη εμφανώς πιο κουρασμένοι και χωρίς καθαρό μυαλό, παραδόθηκαν μετά το ημίχρονο στις ορέξεις της παρέας του ΛεΜπρόν. Από τους διασωθέντες και πολύτιμο εργαλείο για τους Πέισερς ήταν ο Πολ Τζορτζ με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο Ρόι Χίμπερτ, που πρόσθεσε άλλους 22.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην Ιντιάνα για το έκτο παιχνίδι, που αν το κερδίσουν οι Χιτ, τότε προκρίνονται στον τελικό των αμερικανικών play-off, όπου τους περιμένουν οι Σαν Αντόνιο Σπερς.

Μαϊάμι Χιτ(Σπόελστρα): Τζέιμς 30, Χάσλεμ 16, Μπος 7, Ουέιντ 10, Τσάλμερς 12, Άντερσεν 4, Κόουλ 4, Άλεν 7

Ιντιάνα Πέισερς(Βόγκελ): Τζορτζ 27(11ριμπ), Γουέστ 17, Χίμπερτ 22, Στίβενσον 4, Χιλ 1, Γιανγκ 2, Χάνσμπρο 3, Μαχίμνι 3

Keywords
Τυχαία Θέματα