F1 2013 Grand Prix Ισπανίας: 1-2 για τη Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές

Ο Nico Rosberg ξεκινά για δεύτερη φορά από την pole position με τον L. Hamilton δίπλα του να συμπληρώνει το 1-2 της Mercedes AMG GP πίσω τους ξεκινούν οι Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) τρίτος και Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) τέταρτος.

Τα ασημένια βέλη έκαναν το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ισπανίας με τους Nico Rosberg και Lewis Hamilton να φέρνουν τις δύο W04 στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Sebastian Vettel έχοντας πίσω του, τους Κ. Raikkonen και F. Alonso (Ferrari).

Τελικά οι καιρικές συνθήκες δεν είχαν σημαντικό ρόλο (όπως περίμεναν οι ομάδες). Εκτός από τον έντονο άνεμο το οποίο αποσταθεροποιούσε έντονα τα μονοθέσια κυρίως στη στροφή 9. Όταν άναψε το πράσινο φως κανείς δεν έδειξε να βιάζεται να βγει στην πίστα. Την ησυχία έσπασε ο D. Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) περίπου 5 λεπτά μετά την έναρξη της περιόδου.

Στη συνέχεια οι δύο Lotus με τον K. Raikkonen να οδηγεί και τον R. Grosjean να ακολουθεί έδωσαν τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά έχοντας τα σκληρά ελαστικά. Αυτό το 1-2 άλλαξε και από τη Lotus πήγε στη Ferrari με τον F. Alonso να το οδηγεί και τον F. Massa να το συμπληρώνει. Το τελευταίο 5λεπτο οι περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν τη μεσαία γόμα και ο πρώτος που το έκανε ήταν ο N.Rosberg φέρνοντας αυτομάτως την Mercedes στην κορυφή. Λίγες στιγμές αργότερα έχασε την θέση του από τον team-mate του. Όμως το 1-2 έμεινε στη Mercedes.

Όταν άναψε το πράσινο φως για το Q2 ο Ε. Gutierrez (Sauber-Ferrari) ήταν αυτός που βγήκε πρώτος στην πίστα έχοντας τη μεσαία γόμα ελαστικών. Ο K. Raikkonen ήταν και πάλι αυτός που έδωσε τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά της περιόδου. Όπως και στο Q1 ο «Iceman» δεν κατάφερε να μείνει στην κορυφή για πολύ καθώς ο F.Alonso ήταν ταχύτερος. Η διαφορά τους όμως έδειξε ότι θα έχουμε σκληρή μάχη στο Q3, μόλις 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν την 1η από τη 2η θέση.

Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν ξεκαθαρίσει στην κορυφή τα τελευταία λεπτά είχαμε ανατροπές. Αρχικά ο S. Vettel κέρδισε μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον χρόνο του F. Alonso αλλά την τελευταία κουβέντα είχε ο L. Hamilton ο οποίος κατέβασε τον ταχύτερο χρόνο κατά 6 δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο K. Raikkonen ήταν ο πρώτος που βγήκε στο Q3 με τους Ν. Rosberg και F. Alonso να τον ακολουθούν. Η πρώτη προσπάθεια για την pole position έδειξε ότι o N. Rosberg ήταν ταχύτερος. Πίσω από τον Γερμανό περίπου μισό δευτερόλεπτο ήταν οι δύο Ferrari των F. Alonso και F. Massa.

Μετά από τις πρώτες προσπάθειες οι οδηγοί μπήκαν στα pit άλλαξαν ελαστικά, ρυθμίσεις και μπήκαν ξανά στην αρένα για έναν τελευταίο γρήγορο γύρο.

Η τελευταία προσπάθεια όλων επιβεβαίωσε πως η ομάδα της Mercedes AMG GP είναι ταχύτερη με τον Nico Rosberg να κατακτά την 3η Pole position της καριέρας του. Ο αγώνας ξεκινά στις 15:00 την Κυριακή

Τα αποτελέσματα

1. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) 1: 20,718”

2. Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) + 0,254”

3. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) + 0,336”

4. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) + 0,459”

5. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,500”

6. Felipe Massa (Ferrari) + 0,501”

7. Romain Grosjean (Lotus-Renault) + 0,590”

8. Mark Webber (Red Bull-Renault) + 0,852”

9. Sergio Perez (McLaren-Mercedes) + 1,351”

10. Paul di Resta (Force India-Mercedes) + 1,515”

Keywords
Τυχαία Θέματα