F1 2013 Grand Prix Ινδίας: Σεμπάστιαν Φέτελ νικητής και πρωταθλητής!

Ο S. Vettel κέρδισε το Ινδικό Grand Prix για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και εξασφάλισε το τέταρτο συνεχόμενο Πρωτάθλημα της καριέρας του. Επίσης αυτό ήταν το τέταρτο σερί double για την Red Bull Racing.

Άλλη μία χρονιά που ο S.Vettel γίνεται ο κυρίαρχος του κόσμου. Ο 26χρονος οδηγός της Red Bull-

Renault πανηγύρισε την ένατη φετινή νίκη του (36η στην καριέρα του) τερματίζοντας σχεδόν μισό λεπτό μπροστά από την Mercedes AMG GP του Nico Rosberg. Στο τρίτο σκαλί του podium ανέβηκε ο Romain Grosjean (Lotus-Renault) μετά από αντεπίθεση διαρκείας στους τελευταίους γύρους.

Ο Felipe Massa ακολούθησε στην τέταρτη θέση, με τον Sergio Perez να κάνει την κίνηση του σχεδόν στο τέλος του αγώνα κερδίζοντας τους Lewis Hamilton (έκτος) - Kimi Raikkonen (έβδομος).

Ακολούθησαν οι πιλότοι της Sahara Force India που πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας τους, με τον Paul di Resta να τερματίζει μπροστά από τον Adrian Sutil.

Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari). Μόλις 11ος ο Fernando Alonso (Ferrari) που έχασε έδαφος στην αρχή μετά την επαφή που είχε με τον Mark Webber (Red Bull-Renault). O Αυστραλός εγκατέλειψε από πρόβλημα στον εναλλάκτη και ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση.

Ο γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 1987 Sebastian Vettel συμπλήρωσε στις 27 Οκτωβρίου του 2013 στο GP της Ινδίας την 36η νίκη της καριέρας του και παράλληλα κέρδισε συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή η Red Bull κατέγραψε και αυτή το 4ο συνεχόμενο με τον Adrian Newey να πανηγυρίζει τα τέσσερα double της Αυστριακής ομάδας στο βάθρο του Buddh International Circuit. Ο Βρετανός σχεδιαστής είναι και ο μόνος που έχει πανηγυρίσει 10 πρωταθλήματα στη Formula 1.

Η νίκη στην Ινδία ήταν έκτη συνεχόμενη του Sebastian Vettel, ο οποίος έχει 10 συνολικά μέσα στο 2013. Ο Γερμανός, ξεκίνησε το 2010 ως ο πιο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 και όπως όλα δείχνουν το όνομά του θα συνεχίσει να γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του σπορ. Ήδη βρίσκεται στην τρίτη θέση δίπλα σε αυτό του Alain Prost ο οποίος διαθέτει και αυτός 4 παγκόσμια πρωταθλήματα ενώ ως «πρόκληση» στο πάνθεον των Πρωταθλητών απομένουν ο Juan Manuel Fanzio με πέντε πρωταθλήματα στη δεύτερη θέση και ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Michael Schumacher.

Επίσης, ο S. Vettel έγινε και ο νεότερος οδηγός που πετυχαίνει τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. S. Vettel (Red Bull-Renault) 1.31:12,187"

2. N. Rosberg (Mercedes AMG GP) +29,823"

3. R. Grosjean (Lotus-Renault) + 39,892"

4. F. Massa (Ferrari) +41,692"

5. S. Perez (McLaren-Mercedes) + 43,829"

6. L. Hamilton (Mercedes AMG GP) +52,400"

7. K. Raikkonen (Lotus-Renault) +1:07,900"

8. P. Di Resta (Force India-Mercedes) +1:12,800"

9. A. Sutil (Force India-Mercedes) +1:14,700"

10. D. Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) +1:16.200

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα