MotoGP 2013 Grand Prix Ιαπωνίας – Αγώνας με ανατροπές

Κάτω από ένα λαμπρό ήλιο ο J. Lorenzo, έκανε τη μεγάλη ανατροπή κέρδισε τον αγώνα στην πίστα του Motegi και τώρα διεκδικεί τον τίτλο από τον M. Marquez στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Valencia.

Στο Grand Prix της Ιαπωνίας ο J.Lorenzo (Yamaha) έδειξε, πως δεν είναι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής από τύχη. Πάλεψε, ανέτρεψε τα προγνωστικά και πέτυχε μία επιβλητική νίκη μέσα στο σπίτι της Honda, την πίστα

του Motegi, κάνοντας έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του.

Παρά την πίεση που δέχθηκε από τους αναβάτες της Honda, διατήρησε την ψυχραιμία του και κάνοντας επίθεση στους τελευταίους 7 γύρους, πήρε τη νίκη, τερματίζοντας 3,1" μπροστά από τον πρωτοπόρο και φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Marc Marquez (Honda).

Τρίτος τερμάτισε ο Dani Pedrosa (Honda), που μετρούσε δύο συνεχόμενες νίκες στο Motegi τα προηγούμενα χρόνια. Ο 28χρονος Ισπανός ήταν 4,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Στην εκκίνηση, οι J. Lorenzo και V. Rossi πετάχτηκαν μπροστά αιφνιδιάζοντας τους M. Marquez και D. Pedrosa. Όμως δυο απανωτά λάθη του Ιταλού πολυπρωταθλητή στα φρένα τον έριξαν στην 11η θέση, αφήνοντας τον J. Lorenzo να παλεύει μόνος του.

Οι τρεις Ισπανοί γρήγορα έχτισαν μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους και έδειχναν όλοι τους ικανοί για τη νίκη. Σε πολλές περιπτώσεις η μεταξύ τους διαφορά δεν ξεπερνούσε τα 2 δέκατα του δευτερολέπτου.

Από τον 15ο γύρο και έπειτα, ο D. Pedrosa άρχισε να χάνει έδαφος και να μένει εκτός διεκδίκησης της νίκης, ενώ δύο γύρους αργότερα, ο M. Marquez χάνοντας σε κάποια σημεία τα φρένα, έδειξε να χάνει την εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα του. Σε αυτό ίσως έπαιξε ρόλο και η πτώση που είχε το πρωί στις ελεύθερες δοκιμές.

Τότε ο πρωτοπόρος J. Lorenzo «έγραψε» τον ταχύτερο γύρο και άνοιξε τη διαφορά του στο δευτερόλεπτο από τον Μ. Marquez.

Όμως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2012 παραλίγο να έχει μία «άσχημη» στιγμή όταν προσπαθώντας να ντουμπλάρει τον Αυστραλό Damian Cudlin του έκλεισε τη γραμμή και λίγο έλειψε να αναγκάσει σε πτώση τον J. Lorenzo.

Η πτώση της καρό σημαίας βρήκε τον J. Lorenzo νικητή για έβδομη φορά φέτος και τον έβαλε στο κυνήγι του τίτλου, έστω κι αν η διεκδίκηση του είναι πολύ δύσκολη καθώς μια τέταρτη θέση αρκεί στον Μ. Marquez για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Στην τέταρτη θέση, σχεδόν 20" πίσω από το νικητή, τερμάτισε ο Alvaro Bautista (Gresini Honda) με τον Stefan Βradl (LCR Honda), να ακολουθεί. Ο Valentino Rossi με αντεπίθεση διαρκείας (μετά τη βόλτα εκτός πίστας) που έκανε στον τρίτο γύρο, κατάφερε να τερματίσει έκτος. Ακολούθησαν οι αναβάτες της Monster Yamaha Tech 3, με τον Cal Crutchlow να είναι έβδομος και τον Bradley Smith να τερματίζει όγδοος. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Ducatisti με τον Andrea Dovizioso στην ένατη θέση και τον Nicky Hayden που ξεκινούσε από την 3η θέση του γκριντ, στην 10η.

Έτσι, ο τίτλος θα κριθεί στον αγώνα στη Valencia και την πίστα Riccardo Tormo, στις 10 Νοεμβρίου, με τον Μ. Marquez να έχει το πάνω χέρι καθώς προηγείται με 13 βαθμούς του J. Lorenzo. Εκεί θα δούμε και το πρωταθλητή της Moto3.

«Βλέποντας την τελική κατάταξη θα δείτε πέντε αναβάτες της Honda να έχουν τερματίσει πίσω μου. Έτσι η 200η νίκη της Yamaha στα MotoGP και μάλιστα στο σπίτι της Honda, έχοντας μάλιστα πάρει ρίσκο με την επιλογή μας στα λάστιχα, αποτελεί τεράστια ικανοποίηση», δήλωσε ο J. Lorenzo για να προσθέσει: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας άποψη φυσικής κατάστασης αλλά έμεινα συγκεντρωμένος. Ήθελα πολύ αυτή τη νίκη. Μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν ξέρουμε ότι το Πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Δεν είμαι αυτός που προηγείται, οπότε δεν εξαρτώνται όλα από εμένα. Ας δούμε πως θα λειτουργήσει στη Valencia η στρατηγική μας Είμαι ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες φέτος και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

«Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολη μέρα. Ήταν η πρώτη μου φορά εδώ, στο στεγνό με μοτοσυκλέτα των MotoGP. Η πτώση το πρωί δεν βοήθησε, αν και στον αγώνα είχα εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα μου. Ήμουν λίγο πιο γρήγορος από τον Jorge, αλλά αυτός πίεσε πάρα πολύ! Στο τέλος δεν ήθελα να ρισκάρω περισσότερο και να χάσω τη δεύτερη θέση. Πήραμε 20 βαθμούς και αυτό είναι που μετράει. Στη Valencia ελπίζω να έχω καλό αγώνα», δήλωσε ο M. Marquez.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 42:34,291"

2. Marc Marquez (Honda) +3,188"

3. Dani Pedrosa (Honda) +4,592"

4. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +19,755"

5. Stefan Bradl (LCR Honda) +22,810"

6. Valentino Rossi (Yamaha) +24,637"

7. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) +27,496"

8. Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) +30,969"

9. Nicky Hayden (Ducati) +37,100"

10. Andrea Dovizioso (Ducati) +42,944"

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα