De facto θεσμική αναγνώριση Στουρνάρα από ΣΥΡΙΖΑ σε μυστική συνάντηση με Δραγασάκη και Τσακαλώτο

Η πολεμική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν, στην προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκτήσει θεσμικούς συνομιλητές ενόψει των ενδεχόμενων

εκλογών του Φεβρουαρίου.

Αφορμή για την de facto αναγνώριση του κ. Στουρνάρα από την Κουμουνδούρου αποτέλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη για τα χρήματα που θα αποσύρει από τις τράπεζες αν στις εκλογές νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος vima.gr, δύο από τους βασικούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, οι βουλευτές Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησαν και είχαν μυστική συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε από καμία πλευρά, έγινε κατόπιν αιτήματος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου επιβεβαίωναν την Τετάρτη ότι υπήρχε σκέψη να εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να μιλούν επισήμως για «παράσταση διαμαρτυρίας» ενώπιον του διοικητή της ΤτΕ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως, επιχειρεί να αξιοποιήσει τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, παραπέμποντας παράλληλα σε ανάλογες πρόσφατες διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, με στο σκεπτικό ότι τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας, κυβερνητικά στελέχη είναι αυτά που καταφεύγουν σε κινδυνολογία.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης εξαπέλυε την Τετάρτη σφοδρή επίθεση κατά του κ. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «είναι μια επικίνδυνη και υπονομευτική ως προς την οικονομία δήλωση».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης, «δεν είναι, όμως, ο κ. Γεωργιάδης. Ακολούθησε αυτά που είπε ο κ. Λαζαρίδης και οι δύο ακολούθησαν τις διαρροές του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να είπε τα ίδια πράγματα στο καφενείο της Βουλής. Άρα, εδώ πρόκειται για μια κεντρική επιλογή της Ν.Δ., επίσημη ή ανεπίσημη, για να δημιουργήσει ένα κλίμα τρόμου στον κόσμο, με σκοπό, όπως το αντιλαμβάνεται εκείνη, αλλά αδιάφορα για το αν θα δημιουργήσει προβλήματα στις τράπεζες και θεωρεί ότι αυτό που τον ευνοεί αυτή τη στιγμή (ο πρωθυπουργός) είναι η τρομολαγνεία για να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

The post De facto θεσμική αναγνώριση Στουρνάρα από ΣΥΡΙΖΑ σε μυστική συνάντηση με Δραγασάκη και Τσακαλώτο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα