Champions League: 4 πρώην δίνουν ραντεβού στα αστέρια (βίντεο)

Η ισπανική ελίτ αντιμετωπίζει τη γερμανική. Η τέχνη και η ταχύτητα συγκρούεται με την τακτική και τη δύναμη. Καταλανοί εναντίον Βαυαρών και Καστιγιάνοι εναντίον «Πρώσων». Οι τέσσερις φιναλίστ του φετινού Champions League αποτελούν σταθερές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Για την ακρίβεια, αν εξαιρέσεις την Dortmund που έχει μια παρουσία σε τελικό τα τελευταία 20 χρόνια, οι άλλες τρεις αποτελούν σταθερές αξίες.

Το momentum

δείχνει… Bayern, το ταλέντο… Barcelona, ο πάγκος… Real και η «δίψα» για επιτυχίες… Borussia. Από όποια σκοπιά και αν το εξετάσει κανείς, θα είναι λάθος να πιστεύει σε ένα ξεκάθαρο φαβορί.

Και να, πέντε συμπτώσεις που προκύπτουν από τις δύο μονομαχίες είναι πολλές:

1. Ο μελλοντικός προπονητής της Bayern, Πεπ Γκουαρντιόλα, είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την υπερομάδα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Βαυάροι.

2. Η Real είχε αποκλείσει τη Borussia το 1998, όταν και στον τελικό σήκωσε το κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο (απέναντι στη Γιουβέντους), μετά από 32 χρόνια χρονια.

3. Η Real αντιμετώπισε φέτος τη Borussia, στον γύρο των ομίλων και δεν κατάφερε να τη νικήσει. Για την ακρίβεια, οι Γερμανοί επικράτησαν με 2-1 στο Westfalen, ενώ στο Santiago Bernabeu ήρθαν ισόπαλες με 2-2.

4. Ο Nuri Sahin επέστρεψε ως δανεικός στην ομάδα που τον ανέδειξε, Borussia, και θα αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία ανήκει, τη Real. Η συμφωνία δεν προβλέπει να παραμείνει στον πάγκο αν οι δύο ομάδες παίξουν μεταξύ τους.

5. Οι Βαυαροί θέλουν να πάρουν ρεβάνς από τους Καταλανούς για το ταπεινωτικό 4-0 στο Καμπ Νου, το 2009. Ο επαναληπτικός είχε μείνει στο 1-1. Η Barcelona έφτασε να κατακτήσει το τρόπαιο εκείνης της χρονιάς.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τα δύο ζευγάρια είναι πολλά:

- Θα μπορέσει η Bayern να παραμείνει σε αυτόν τον δαιμονιώδη ρυθμό;

- Θα καταφέρει ο Vilanova να αντιπαρέλθει τους τραυματισμούς και να βγάλει νέα tricks που θα αποπροσανατολίσουν τους Γερμανούς;

- Μπορεί ο Μουρίνιο να διαχειριστεί τα αποδυτήριά του, τώρα που επέστρεψε ο Casillas;

- Θα καταφέρει ο Klopp να εμπνεύσει τους νεαρούς του παίκτες και κυρίως να παγιδεύσει το κέντρο της Real;

Μέχρι να τα δούμε όλα αυτά στο χορτάρι, ας δούμε τις παρουσίες των τεσσάρων ομάδων σε τελικό του Champions League:

Barcelona

Bayern Munich

Borusia Dortmund


1997 (May 28) Borussia Dortmund (Germany) 3… από sp1873

Keywords
Τυχαία Θέματα