ATP Fitness Championship: Η Reebok ανέδειξε τους master της φυσικής κατάστασης

Όσοι βρέθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου στο κλειστό χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Tae Kwon Do, είδαν από κοντά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι με πάθος! Η Reebok ήταν ο κύριος χορηγός του ATP Fitness Championship, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στο είδος της στην

Ελλάδα, όπου 40 άντρες και 20 γυναίκες, μετά από σχεδόν 1 μήνα δύσκολης προετοιμασίας, βρέθηκαν στο Φάληρο για να λάβουν μέρος στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Το ATP Fitness Championship 2013 είναι η μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί ασκήσεις, όπου αθλητές από όλη τη χώρα και με διαφορετικά επίπεδα fitness δοκιμάστηκαν στα κυριότερα χαρακτηριστικά που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης όπως η ακρίβεια, η ισορροπία, η ευλυγισία, η αντοχή, η δύναμη και η ταχύτητα. Μικρότερες διοργανώσεις πραγματοποιούνται στα πιστοποιημένα CrossFit Boxes, ωστόσο το πρωτάθλημα αυτό, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την ATP Lab, στόχο έχει να φέρει κοντά όσους ασχολούνται με το fitness μέσα από μία οργάνωση με υψηλά στάνταρ.

Στο ATP Fitness Championship 2013 βρέθηκαν πάνω από 1.000 ενθουσιασμένοι οπαδοί, οι οποίοι παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες να περνούν 8 διαφορετικές δοκιμασίες, εμψυχώνοντάς τους παράλληλα. Κατά την 4η και πιο δύσκολη δοκιμασία, 20 άντρες και 10 γυναίκες πέρασαν στην επόμενη φάση, από την οποία προκρίθηκαν 10 άντρες και 5 γυναίκες για να συνεχίσουν στις 3 τελευταίες δοκιμασίες του μεγάλου τελικού.

Παρά το σκληρό χαρακτήρα του πρωταθλήματος, δεν έλειψαν οι στιγμές ευαισθησίας και συγκίνησης. Μία από αυτές ήταν όταν ολόκληρο το στάδιο σηκώθηκε να χειροκροτήσει έναν αθλητή που ενώ έχει χάσει την όραση του, δεν έχει πάψει να προπονείται και να αγωνίζεται, αποδεικνύοντας πως η ισχυρή θέληση μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις πολλά.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων. Στην κατηγορία των γυναικών 1η βγήκε η Άννα Φράγκου, 2η η Μαριάννα Τζούρτζεκ και 3η η Κωνσταντίνα Παληογιάννη. Στους άνδρες, 1ος ανακηρύχθηκε o Στέφανος Ιωαννίδης, 2ος ο Λεωνίδας Δημητράκης και 3ος Παύλος Βλάχος. Αν και δεν ανέβηκε στο βάθρο, η απόδοση του Δημήτρη Βλάχου ήταν εντυπωσιακή καθώς κατέκτησε την 4η θέση.1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα