5 sites για μουσικούς γκουρού

Θέλεις να ξέρεις ποιοι καλλιτέχνες είναι τα επόμενα μεγάλα αστέρια; Ποιοι θα σαρώσουν στα charts και θα κερδίσουν τα Grammy; Τότε μπες σε αυτά τα site για να τους ανακαλύψεις.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Για όσους ασχολούνται φαντατικά με τη μουσική, ένας ήταν πάντα ο στόχος τους: η ανακάλυψη του επόμενου μεγάλου ονόματος. Όχι ότι είχαν ποτέ να κερδίσουν κάτι από αυτό – απλώς αυτό είναι το πάθος τους. Η ικανοποίηση που τους έδινε ότι αυτοί άκουσαν πρώτοι το συγκρότημα που μέσα στην επόμενη 5ετια το γνώρισε όλος ο πλανήτης.
Βέβαια

αυτό δεν ήταν, είναι και θα είναι πάντα εύκολο. Ιδιαίτερα πριν από 2 δεκαετίες και πίσω, η ανακάλυψη ενός νέου συγκροτήματος -τουλάχιστον στα μέρη μας- στηριζόταν αποκλειστικά σε κάποιον “ψαγμένο” DJ και στα ξένα περιοδικά. Όσο όμως περνούσαν τα χρόνια, τόσο περισσότερα μέσα “γεννιόντουσαν”. Και όταν το internet μετατράπηκε το Νο.1 μέσο, τα πράγματα έγιναν πιο απλά από ποτέ. Όμως ακόμα και σήμερα, πρέπει να ξέρεις τη σωστή “διέθυνση”. Και αυτές οι 5 μοιάζουν αυτή τη στιγμή οι καλύτερες. Έτσι για να μπορείς να φοράς περήφανα το t-shirt “i listen to bands that don’t even exist yet“…

Last FM
Από τα γνωστά και πλέον αγαπημένα sites – ακόμα και στην Ελλάδα. Διότι εκτός από μουσικές, video και νέα, σου προσφέρει διάφορες άλλες υπηρεσίες, όπως σου προτείνει παρόμοια συγκροτήματα με αυτά που ήδη ακούς. Ενώ σου δείχνει και ποιοι άλλοι last.fm χρήστες έχουν τα ίδια μουσικά γούστα με εσένα, προκειμένου να γίνεται “φίλοι”.

Spotify
Από τα κορυφαία streaming site για μουσική. Το μεγάλο του προσόν είναι ότι μπορείς να ακούς από το Spotify κομμάτια, χωρίς να είσαι συνδεδεμένος στο internet, ενώ η μουσική λίστα που θα φτιάξεις μπορείς να την ακούσεις από το κινητό μέχρι το στερεοφωνικό σου.

Indie Rock Cafe
Αν είσαι οπαδός της indie rock, τότε το βρήκες το site που σου ταιριάζει. Εδώ θα ανακαλύψεις νέα συγκροτήματα, καινούργιες κυκλοφορίες, πληροφορίες για groups, ειδήσεις, αλλά και κάθε εβδομάδα ένα top10 με ότι καλύτερο indie κομμάτι κυκλοφορεί αυτή την περίοδο.

Yahoo Music
Παρά το γεγονός ότι το Yahoo έκλεισε την υπηρεσία του Music Unlimited, συνεχίζει να είναι ακόμα και τώρα ένα από τα πλέον δημοφιλή site. Κάτι λογικό καθώς προσφέρει κομμάτια, video clips, πληροφορίες για τα συγκροτήματα, αλλά και μουσικά νέα. Δηλαδή σε ένα site τα έχεις όλα.

Maestro.fm
Μπες εδώ, ανακάλυψε νέες μουσικές, φτιάξε τη δική σου playlist, μοιράσου την με φίλους και γενικότερα ζήσε τη λογική ενός music social media.

Διαβάστε ακόμα:
* Νέο άλμπουμ της Amy Winehouse

*10 λόγοι που κόλλησα με την Florence Welch

Keywords
Τυχαία Θέματα