Η αναβίωση της Vespa του 1946

Εμπνευσμένη από τη Vespa του 1946, η Piaggio δημιούργησε τη ολοκαίνουργια Vespa 46 και μας μεταφέρει σε έναν vintage κόσμο.

Από τον Στέφανο Ελευθερίου

Με ιστορία που πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, το ιταλικό brand, old time classic

πλέον, αποφάσισε την αναβίωση του μοντέλου του 1946 με την δημιουργία μιας ολοκαίνουργιας έκδοσης στην ιδέα του πρωτότυπου. Η νέα Vespa, σφήκα στα ελληνικά, παρουσιάστηκε στην έκθεση Eicma 2011 στο Μιλάνο και ανάμεσα σε αρκετά άλλα νέα μοντέλα σκούτερ μεγάλου κυβισμού, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις όλων.

Η Piaggio εμπνεύστηκε την καινούργια Vespa 46 από την αρχική έκδοση του Mp6, και ομολογουμένως το θυμίζει λίγο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα σκούτερ με λιγότερες εκπομπές καυσαερίου, λιγότερο θόρυβο και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Κάτι που από ‘τι φαίνετε επετεύχθητε!

Η Vespa 46 έχει σκελετό από χάλυβα (δεν αποκλείεται και έκδοση στο μέλλον από αλουμίνιο) ζυγίζει μόνο 120 κιλά και μπορεί να διανύσει (ταχύτητα 50+ mph) απόσταση 60 χιλιομέτρων με μόνο ένα λίτρο βενζίνη. Στα plus του νέου μοντέλου υπολογίζονται και οι εξαιρετικά χαμηλοί ρύποι διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ενώ όσο αφόρα το θόρυβο οι δημιουργοί κατάφεραν να μειώσουν αρκετά την ένταση των ντεσιμπέλ.
Η κυκλοφορία αναμένεται πριν από το τέλος της επόμενης χρονιάς και μάλλον η επιτυχία του μοιάζει δεδομένη.

Διαβάστε ακόμα:
* Οθωμανικό Mini Cooper

Keywords
Τυχαία Θέματα