3 «κυρίες» για τον Θρύλο – Μπενφίκα, Παρί και Άντερλεχτ στο μικροσκόπιο

Ο Ολυμπιακός μπορεί να προβάρει ακόμη και τα κοντομάνικα στην Ευρώπη, αφού η κλήρωση για τους ομίλους του Champions League μόνο χαμόγελα σκορπίζει στους Πειραιώτες.

Από τον Γιώργο Κυριακόπουλο

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα φαντάζουν τα δύο μεγάλα φαβορί του ομίλου, αλλά αν σκεφτεί κανείς τις Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ρέαλ Μαδρίτης , Μίλαν, Ατλέτικο,

Γιουβέντους. Η Παρί Σεν Ζερμέν των Ιμπραΐμοβιτς–Καβάνι δεν είναι φόβητρο, όπως φόβητρο δεν είναι ούτε η Μπενφίκα. Απαραίτητο κρίνεται, βέβαια, να νικήσει την Άντερλεχτ –τουλάχιστον μια νίκη και μια ισοπαλία- για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση που οδηγεί στη φάση των 32 του Europa League.

Μπενφίκα

Οι περσινοί φιναλίστ του Europa League και πρώτο φαβορί από τους μπουκ για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Πορτογαλία, θα κονταροχτυπηθεί με την Παρί Σεν Ζερμέν για την πρωτιά του ομίλου. Η ομάδα θρύλος της Πορτογαλίας έγινε γνωστή παγκοσμίως τη δεκαετία του 60, όταν με το αστέρι της Εουσέμπιο κατέκτησε δύο συνεχόμενα Πρωταθλητριών(1961-62), σπάζοντας την κυριαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει κερδίσει 32 πρωταθλήματα και 24 κύπελλα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Μπενφίκα είναι η πρώην ομάδα του Σαβιόλα και νυν του Φέισα. Την περασμένη σεζόν η Μπενφίκα «κατάφερε» να χάσει το πρωτάθλημα και τον τίτλο του Europa League στις… καθυστερήσεις, μέσα σε μια εβδομάδα. Προπονητής της παραμένει ο Ζορζ Ζέσους, που σύμφωνα με το Football Coach World Ranking βρίσκεται στην 7η θέση παγκοσμίως. Ο Πάμπλο Αϊμάρ, ο Χαβιέ Σαβιόλα και ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο Χιμένεζ αποχώρησαν από το σύλλογο αυτό το καλοκαίρι. Καρντόσο και Γκαϊτάν είναι τα δύο μεγάλα αστέρια της ομάδας, ενώ πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι και ο αμυντικός χαφ Νεμάνια Μάτιτς. Στην άμυνα δεσπόζουν ο Λουιζιάο και ο Γκαράι.

Παρί Σεν Ζερμεν

Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας. Με ιστορία μόλις… 43 ετών, η Παρί Σεν Ζερμέν γεννήθηκε από τη συγχώνευση της Paris FC και της Stade Sent Germain, για να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά club της Γαλλίας. Με την εξαγορά της ομάδας το 2011 από τους Καταριανούς (Qatar Investment Authority) οι Παριζιάνοι έριξαν άφθονα πετροδόλαρα στα γήπεδα της Ευρώπης για να φέρουν τους καλύτερους… Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Έντισον Καβάνι, Εζέκιελ Λαβέτσι, Λούκας, Παστόρε, Τιάγκο Σίλβα είναι μερικά από τα αστέρια της ομάδας. Πέρυσι, στο β’ μισό της σεζόν, την τρικολόρ φανέλα της Παρί φόρεσε και ο Μπέκαμ και ήταν στο Stade de France όπου και έκλεισε τη μεγάλη του καριέρα. Την τροπαιοθήκη του συλλόγου κοσμούν 3 τρόπαια πρωταθλητή, 8 κύπελλα, αλλά και ένα κύπελλο UEFA. Στον πάγκο της ομάδας κάθεται μια παλιά δόξα του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Λοράν Μπλαν, που διαδέχθηκε τον «πολύ» Κάρλο Αντσελότι.

Άντερλεχτ

Η πιο βατή ομάδα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός είναι η Άντερλεχτ. Μία παρέα Βέλγων αποφάσισε να ιδρύσει μια ποδοσφαιρική ομάδα, απολαμβάνοντας τον καφέ τους στη Rue d'Aumale των Βρυξελλών. Το όνομά της Άντερλεχτ. Ήταν 1908 και ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δεν θα φανταζόταν πως η ομάδα τους θα έφτανε έπειτα από 105 χρόνια να έχει κατακτήσει 57 τρόπαια, ανάμεσά τους και 2 κύπελλα UEFA, καθώς και 2 Super Cup. Η πρωταθλήτρια Βελγίου έχει στον πάγκο της τον Γιον Βαν Ντερ Μπρομ και είναι ομάδα συνόλου. Ο Ντένις Πρατ και ο αργεντινός Ματίας Σουάρεζ είναι τα δύο μεγάλα αστέρια της ομάδας. Πάντως, φέτος είναι αρκετά αποδυναμωμένη, καθώς έδιωξε αρκετά αστέρια της. Ο λόγος για τους Ντιεμερσί Μποκανί που πήγε στην Ντινάμο Κιέβου, Λούκας Μπίγλια που πλέον αγωνίζεται στην Λάτσιο, αλλά και Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης.

Keywords
Τυχαία Θέματα