Ξεκινήστε όμορφα την ημέρα σας φτιάχνοντας burrito με αβοκάντο

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αφού μας παρέχει ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και μας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες. Έτσι λοιπόν σας προτείνουμε μια γευστική και χορταστική συνταγή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με χαμόγελο.

Συστατικά:

4-6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο1 κουταλια της σούπας ελαιόλαδο1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη1/2 φλιτζάνι καλαμπόκιΑλάτι, πιπέρι8 αυγά1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο
τυρί τσένταρ1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό και κόλιαντρο, ψιλοκομμένο1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτεςΈνα πακέτο τορτίγιες

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήνετε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το καλαμπόκι. Μαγειρεύετε 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Εντωμεταξύ χτυπάτε τα αυγά μαζί με το τυρί σε ένα μπολ. Ρίχνετε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνετε για περίπου 3-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτοντας βασιλικό και κόλιαντρο.

Παίρνετε μια τορτίγια και την ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Όταν είναι έτοιμη τη γεμίζετε με όλα τα υλικά και το αβοκάντο και την τυλίγετε καλά. Αν χρειαστεί τη ξαναβάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 10 λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα