Τι πρέπει να τρώτε όταν ταξιδεύετε για να μην πάρετε κιλά

10:06 9/7/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με διακοπές, κάποιοι φεύγετε τριήμερα και κάποιοι άλλοι πηγαίνετε πιο μακρινά ταξίδια. Ότι και να αποφασίσετε να κάνετε οι ώρες που θα περάσετε στο αμάξι μπορεί να είναι πολλές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αργήσει και η πείνα να σας χτυπήσει την πόρτα. Και τότε τι γίνεται, θα σταματάτε κάθε τρεις και λίγο σε φαστφουντάδικα; Όχι

φυσικά. Ευτυχώς υπάρχουν και άλλες επιλογές οι οποίες δεν σας προσθέτουν έξτρα λιπαρά και θερμίδες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα σταματήσετε σε ένα βενζινάδικο για να βάλετε καύσιμα και τα περισσότερα έχουν ένα μίνι μάρκετ που πουλάει φρούτα. Σταφύλια, φράουλες είναι το τέλειο σνακ για να σας κόψει την πείνα και να σας κρατήσει ενυδατωμένους. Και φυσικά όταν δίνετε στον οργανισμό σας σύνθετους υδατάνθρακες αποκτάτε ενέργεια για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αν θέλετε να τσιμπολογάτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δεν υπάρχει λόγος να πάρετε πατατάκια και μπισκότα, που είναι πλούσια σε λίπη και θερμίδες, αντ αυτού επιλέξτε ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Και τα δυο περιέχουν φυτικές ίνες και σας κρατάνε χορτάτους για αρκετές ώρες, χωρίς να σας προκαλούν υπνηλία.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που όλοι οι δρόμοι οδηγούν προς το ταχυφαγείο και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να φάτε με σύνεση. Όπως για παράδειγμα να επιλέξετε μια σαλάτα με κοτόπουλο, αντί για ένα μπέργκερ και τηγανιτές πατάτες και να πιείτε νερό αντί για αναψυκτικό. Με αυτό τον τρόπο θα χορτάσετε, αλλά δεν θα πάρετε πολλές θερμίδες ούτε θα νιώσετε υπνηλία, ώστε να μην μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας.

Τέλος, πρέπει να έχετε το νου σας και να μην το παρακάνετε με τα σνακ, γιατί ταυτόχρονα θα διψάτε, θα πίνετε πολύ νερό και θα θέλετε να πηγαίνετε στο μπάνιο. Και όπως καταλαβαίνετε η επίσκεψη στην τουαλέτα δεν είναι τόσο εύκολη κατά τη διάρκεια ενός οδικού ταξιδιού.

Φάτε ελαφριά, μείνετε ενυδατωμένοι και καλό σας ταξίδι!

Keywords
Τυχαία Θέματα