Θυλακική υπερκεράτωση

Διατηρήστε το δέρμα στα χέρια λείο και μαλακό.

Η θυλακική υπερκεράτωση είναι μια δερματοπάθεια που συνήθως εμφανίζεται στην περιοχή των χεριών (κυρίως στους βραχίονες) αλλά και στους μηρούς και γλουτούς και οπουδήποτε υπάρχει τριχοφυΐα. Λίγο πολύ όλες το έχετε παρατηρήσει, έντονη ξηρότητα, τραχιά υφή και σπυράκια, λευκά ή κόκκινα στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό συμβαίνει γιατί συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα γύρω από τους θύλακες των τριχών και τους φράζουν.

Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε ή για να απομακρύνετε την θυλακική υπερκεράτωση:

Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη, δεν χρειάζεται να εμφανιστεί το πρόβλημα για να το αντιμετωπίσετε ή να έρθει το καλοκαίρι ώστε να ασχοληθείτε με την περιποίηση του σώματος.

• Τακτικά, 2-3 φορές την εβδομάδα να κάνετε καλή απολέπιση στις περιοχές που εμφανίζουν θυλακική υπερκεράτωση, χειμώνα – καλοκαίρι. Έτσι, θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και θα ελευθερώσετε τους θύλακες ή θα προλάβετε την συσσώρευση των νεκρών κυττάρων. Δοκιμάστε το DIY μαλακτικό scrub.

• Κάθε μέρα να απλώνετε τοπικά μια κρέμα σώματος που να περιέχει οξέα φρούτων ή σαλικυλικό οξύ ή ένζυμα ή άλλα απολεπιστικά συστατικά.

• Για άμεσα αποτελέσματα μπορείτε να απευθυνθείτε σε κέντρα ομορφιάς ή σε δερματολόγους.

The post Θυλακική υπερκεράτωση appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα