Τα 4+1 πιο συχνά λάθη των σχέσεων

Λίγο πολύ όλοι τα έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους!

Πολλοί μάλιστα συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη αγνοώντας το πόσο επιβλαβή είναι για τη σχέση τους. Λάθη που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ΄ό,τι λύνουν. Και ενώ αντιμετωπίζουμε τα λάθη στη ζωή σαν κάτι θετικό και ως μία ευκαιρία για βελτίωση, τα συγκεκριμένα όμως δεν τα αναγνωρίζουμε ως θετικά. Ο λόγος είναι οι παρεξηγήσεις που δημιουργούν κάνοντας ένα ζευγάρι πολλές φορές να φτάνει και στο χωρισμό.

Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν γυναίκες και άνδρες όταν βρίσκονται σε μία σχέση είναι τα εξής:

Κριτική στον σύντροφό

σου. Γιατί ποτέ κανείς δεν κοιτάει να διορθώσει τον εαυτό του πρώτα αλλά μονίμως προσπαθεί αν διορθώσει τον άλλον; «Πρόσεχε πώς κάνεις αυτό, πρόσεχε πώς κάνει εκείνο, Εσύ που είσαι έτσι… Εσύ που ποτέ δεν έκανες… Και τι έχεις κάνει εσύ για μένα…» φράσεις που ακούγονται καθημερινά σε μία σχέση. Η κριτική λοιπόν δεν βοηθά. Μπορείτε να συμβουλεύσετε, να εκφέρετε τη γνώμη σας αλλά όχι να είστε επικριτικοί.

Αποφυγή αντιπαράθεσης. Το να διαφωνούν δύο άνθρωποι είναι πολύ υγιές και φυσιολογικό. Ο καθένας είναι διαφορετικός γεγονός που μπορεί να δημιουργήσεις διαφορές. Το να αποφεύγουν όμως δύο άνθρωποι να έρθουν σε αντιπαράθεση δεν είναι λογικό. Γιατί απλούστατα υποχωρούν χωρίς να το θέλουν και δεν εκφράζουν ποτέ τις ανάγκες και τα θέλω τους. Αυτό λειτουργεί ύπουλα όπου κάποια στιγμή ένας απ΄τους δύο θα εκραγεί με οδυνηρές συνέπειες στη σχέση.

Έχουν άγνοια της κατάστασης. Τη στιγμή που νιώθετε πως κάποια πράγματα αλλάζουν και δεν είστε όπως στις αρχές της σχέσης, μάλλον πρέπει να πάρετε δραστικά μέτρα και να ασχοληθείτε με το πώς θα επαναφέρετε τα αρχικά δεδομένα. Να έρθετε πιο κοντά και να επικοινωνήσετε με τον άλλον. Μιλήστε για τους φόβους και τις ανησυχίες σας. Κάντε κάτι για να μειώσετε τη μεταξύ σας απόσταση.

Εστιάζετε στα αρνητικά του συντρόφου σας. Προσπαθήστε να μην ψάχνετε τα μειονεκτήματα του ανθρώπου που έχετε δίπλα σας, γιατί σίγουρα δεν έχει νόημα, όπως και να προσπαθείτε να τον αλλάξετε. Εστιάστε στα χαρίσματά του και σε όλα τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Εξάλλου για κάποιον λόγο ερωτευτήκατε ο ένας τον άλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα