Ποιους επηρεάζει η έκλειψη Ηλίου την 1η Σεπτεμβρίου

Ηλιακή έκλειψη είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως από ό,τι συνήθως. Μπορεί να είναι μερική ή ολική. Η συγκεκριμένη στην Παρθένο είναι δακτυλιοειδής, δηλαδή ο κώνος της σκιάς της Σελήνης δεν ακουμπάει στην επιφάνεια της Γης με αποτέλεσμα ο παρατηρητής να βλέπει ένα ηλιακό δαχτυλίδι γύρω από το σκοτεινό σώμα της Σελήνης.

Η Ηλιακή έκλειψη μάς πιέζει να στραφούμε σε επιλογές που δεν είχαμε σκεφτεί ή δεν είχαμε διερευνήσει

πριν. Αυτή η πίεση μπορεί να δημιουργήσει προσωρινή αναταραχή. Οι εκλείψεις μάς βγάζουν από το γνώριμο και το δοκιμασμένο και πολλές φορές το κάνουν επώδυνα και άτσαλα. Μια Ηλιακή έκλειψη όμως στην ουσία της μάς εξελίσσει, μας ωριμάζει, μας ανεβάζει επίπεδο ακόμα κι αν αρχικά μπορεί να μας αναστατώσει, να μας φοβίσει ή να μας τρομάξει.

Κάθε Έκλειψη Ηλίου ή Νέα Σελήνη μάς φέρνει σε επαφή με μια συγκεκριμένη ενέργεια που εκπορεύεται από τους πλανήτες, τα αστέρια και τους γαλαξίες. Αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ενεργοποιούν την επίφυση, που είναι ένας ενδοκρινής αδένας τοποθετημένος ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου που παράγει μελατονίνη και ρυθμίζει τους βιορυθμούς μας. Ο Ντεκάρτ (Καρτέσιος) έγραψε ότι ο αδένας αυτός είναι η έδρα της ψυχής. Οι ανατολικοί πολιτισμοί τον περιγράφουν ως το τρίτο μάτι που έχει ατροφήσει.

Μεταφυσικά η επίφυση είναι η πνευματική μας αντένα ‒ ένα συμπαντικό GPS. Έτσι αυτή η Έκλειψη Ηλίου στρέφει την προσοχή μας στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ ύλης και πνεύματος, λογικής και καρδιάς. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τον χρόνο, την ενέργεια και τα ταλέντα μας; Σε τι; Με ποιους; Πού χρειάζεται να επικεντρωθούμε; Η Παρθένος είναι ένα ζώδιο που συμβολίζει την ολοκλήρωση, την ενσωμάτωση, την ενοποίηση.

Το τετράγωνο Ποσειδώνα/Κρόνου είναι έντονα παρόν τον Σεπτέμβριο ‒ στις 10 Σεπτεμβρίου γίνεται ακριβείας στις 10ο 24 Ιχθύων/ Τοξότη επηρεάζοντας τα μεταβλητά ζώδια και ιδιαίτερα τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες μεταξύ 8ο-12ο Η επιρροή αυτού του τετραγώνου συνεχίζεται και τον Οκτώβριο τουλάχιστον, ενώ θα ατονήσει όταν οι δύο πλανήτες αρχίσουν να απομακρύνονται μεταξύ τους από τον Νοέμβριο.

Διαβάστε τη συνέχεια ανάλυσης του Γιώργου Πανόπουλου, εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα