#out for #what: Τα highlights της εβδομάδας

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Οιδίπους Τύραννος, Eθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασίες τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας. Η παράσταση ξεκινάει το ταξίδι της

από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 29 και 30 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, και στη συνέχεια πρόκειται να παρουσιαστεί στις 22 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο και στη Μόσχα τον προσεχή Νοέμβριο.

Πρόκειται για μία σπουδαία συμπαραγωγή με Ρώσους και Έλληνες ηθοποιούς και τον Βίκτωρ Ντομπρονράβοφ στον κεντρικό ρόλο.

Τη μετάφραση χορικών από τα αρχαία στα νέα ελληνικά έχει κάνει η Ελσα Ανδριανού, ενώ την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Θοδωρής Αμπαζής.

Ο Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή, το εμβληματικότερο, ίσως, δράμα της αρχαίας γραμματείας, ανήκει στο Θηβαϊκό κύκλο. Σύμφωνα με τις πηγές διδάχθηκε για πρώτη φορά το 428 π.Χ. , εν μέσω του Πελοποννησιακού πολέμου και του λοιμού που είχε αποδεκατίσει το λαό της Αθήνας. Στο επίκεντρο της προβληματικής του έργου τίθεται το άτομο σε σχέση με την προσωπική του ελευθερία, την εξουσία, την κοινωνία και τη θεϊκή βούληση.

Δείτε περισσότερα Galleries Τα Παραβάν, του Ζαν Ζενέ στην Πειραιώς 260

Το έργο του Ζαν Ζενέ «Τα Παραβάν», που αναστάτωσε τη γαλλική κοινωνία το 1966 όταν ανέβηκε στο θέατρο Οντεόν σε σκηνοθεσία Ροζέ Μπλεν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην επέτειο των 30 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα και των 50 χρόνων από την πρώτη παράσταση των ‘Παραβάν’ στο Παρίσι. Θα δοθούν δύο παραστάσεις, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 ώρα 21:00, στην Πειραιώς 260.

Το έργο γράφτηκε κατά τη διάρκεια της «επιχείρησης διατήρησης της τάξης στην Αλγερία» (μεταξύ 1956 και 1961) και προκάλεσε μεγάλη δυσφορία τόσο στους συντηρητικούς όσο και τους προοδευτικούς κύκλους της εποχής, καθώς ο Ζενέ χρησιμοποίησε τη γαλλική εισβολή στην Αλγερία για να ανατρέψει τα πρότυπα του ηρωισμού, της ηθικής και της στράτευσης.

Καυστικό και γεμάτο αινίγματα, το έργο διατηρεί μια προκλητική ιδεολογική ανεξαρτησία που, σε συνδυασμό με τη μνημειώδη φόρμα του, εξηγούν τη δυσκολία της εποχής του να το δεχτεί.

Δείτε περισσότερα Galleries Ghostbusters Δείτε περισσότερα Galleries Μαμάδες με κακή διαγωγή

Οι σεναριογράφοι του υπερ-επιτυχημένου «The Hangover» ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά με μια «γυναικεία» κωμωδία που αποκαθιστά την αλήθεια πίσω από τις «τέλειες μαμάδες»!

Έχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μία γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων, που τις φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Οι 3 πρωταγωνίστριες, Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ και Κάθριν Χαν, ανέπτυξαν μοναδική χημεία ως επαναστατημένες μητέρες και το αντίπαλο δέος, η Κρίστινα Άπλγκεϊτ ως αυστηρή και σοβαροφανής εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων συμπληρώνει το παζλ των “Μαμάδων με κακή διαγωγή”.

Δείτε περισσότερα Galleries Γυναίκες της Τήνου, Ντένια Παναγάκη

Οι «Γυναίκες της Τήνου» ανήκουν στη σειρά «Γυναίκες του Αιγαίου» που ξεκίνησε το 2015 από την Πάτμο με σκοπό την ανάδειξη των γυναικών και της φυσικής ομορφιάς των νησιών μας και ελπίζει να «ταξιδέψει» και σε άλλα νησιά.

Στο έργο αυτό η Ντένια Παναγάκη φωτογραφίζει 20 γυναίκες με λουλούδια στα μαλλιά με σκοπό να συνδέσει την γυναικεία ομορφιά με την ομορφιά της φύσης και να αναδείξει τις δυνάμεις που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Όπως η φύση μας χαρίζει απλόχερα την ομορφιά μέσα από τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών φροντίζοντας παράλληλα όλους μας εφοδιάζοντάς μας με όλα τα καλά, έτσι και οι γυναίκες είναι φτιαγμένες να φροντίζουν τα πάντα και τους πάντες γύρω τους ως μητέρες, κόρες, αδελφές. Δημιουργούν ζωή και όμορφους κήπους, προσέχοντας τις οικογένειές τους σκορπόντας την ομορφιά και την αγάπη.

Η επιλογή των γυναικών που έχουν φωτογραφηθεί καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γυναικών που αγαπούν την Τήνο. Είτε έχουν καταγωγή, είτε επέλεξαν να μετοικίσουν από άλλα μέρη του κόσμου, έχουν μία βαθειά σύνδεση με το νησί που τις κάνει να το αγαπούν και να δρουν σε αυτό. Ασχολούνται με την φιλανθρωπία, την καλλιέργεια, την παραγωγή, το εμπόριο, τον αθλητισμό, τις τέχνες.

Προσφέρουν απλόχερα, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα, έχοντας σαν σκηνικό δράσης τους έναν τόπο που τους παρέχει τη γόνιμη γη, τη θάλλασσα, τον ουρανό, την έμπνευση και την πίστη για να δημιουργήσουν, την Τήνο.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 10-20 Αυγούστου στον Πύργο της Τήνου στην αίθουσα ΓαΪτης στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πνευματικού κέντρου Πανόρμου

Δείτε περισσότερα Galleries Baratin Drink &Dine Home Bar

To Baratin στη Νέα Φιλαδέλφεια άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και ήδη έχει γίνει talk of the town. Καφές από το καλύτερο χαρμάνι της Oro που έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά για το Baratin, «ψαγμένη» κουζίνα όλες τις ώρες της ημέρας (σερβίρεται παντού), 100+ ετικέτες κρασιών και φυσικά ονειρικά δροσερά cocktails φτιαγμένα από τους καλύτερους Bartenders της Αθήνας είναι μερικοί από τους λόγους που ένα τραπέζι δεν είναι εύκολη υπόθεση…

Δεκελείας 120

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα