Οι νέες ταινίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι νέες ταινίεςΠέμπτη, Ιούλιος 28, 2016 - 18:44

Πάμπολλες οι προτάσεις, ενώ οι θερινές αίθουσες δυστυχώς αδειάζουν, με τον τζίρο να είναι και φέτος πεσμένος κατά 15 τοις εκατό...

«Ghostbusters»

Σκηνοθεσία & σενάριο: Πολ Φέιγκ
Πρωταγωνιστούν: Μελίσα Μακ Κάρθι, Κρίστεν Γουίγκ, Λέσλι Τζόουνς
Η θρυλική ταινία των 80s, που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και αγαπήθηκε όσο λίγες από το κοινό όλου του πλανήτη, αποκτά «φεμινιστικό» reboot, όπου πρωταγωνιστούν τέσσερις γυναίκες κωμικοί ηθοποιοί με προϋπηρεσία

στο «Saturday Night Live» και πολλές από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες των τελευταίων ετών. Τα αστεία είναι λίγο πολύ τα ίδια, αλλά και πάλι γελάς.

«Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι»

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς
Σενάριο: Πίτερ Χέντκε & Βιμ Βέντερς
Πρωταγωνιστούν: Αρθουρ Μπράους, Κάι Φίσερ, Ερικα Πλούαρ

Ο τερματοφύλακας Γιόζεφ Μπλοκ τρώει ένα εύκολο γκολ σ' έναν αγώνα και εγκαταλείπει το γήπεδο ύστερα από έναν καβγά με τον διαιτητή. Εγκαθίσταται σε ξενοδοχείο, σκοτώνει την ώρα του σ' έναν κινηματογράφο και πέφτει θύμα ληστείας. Οταν συνέρχεται, κοιμάται με την ταμία του κινηματογράφου. Το επόμενο πρωί τη στραγγαλίζει χωρίς λόγο. Περνά τον καιρό του διαβάζοντας τις εφημερίδες σχετικά με τον φόνο που διέπραξε ή φλερτάροντας. Τη δε μέρα που δημοσιεύεται στον Τύπο το πορτρέτο του ως υπόπτου, πηγαίνει σ' ένα μικρό γήπεδο, όπου πιάνει κουβέντα μ' έναν πλασιέ που παρακολουθεί τον αγώνα, προκαλώντας τον να επικεντρωθεί όχι στην μπάλα, αλλά στον μοναχικό τερματοφύλακα. Ούτε όμως το στοιχείο του μυστηρίου ολοκληρώνεται στην ταινία ούτε και η περιπλάνηση του ήρωα δομείται σε συνεπή βάση ως ψυχολογική αντίδρασή του στην επαγγελματική αποτυχία του. Πρόκειται για το βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πίτερ Χέντκε ντεμπούτο του Γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς, παραγωγής 1972, που διανέμεται σε επανέκδοση και ξεχωρίζει για τη βαθιά υπαρξιστική προβληματική του – παραπέμποντας στον «Ξένο» του Αλμπέρ Καμί.

«Η Μάγκι έχει σχέδιο»


Σκηνοθεσία & σενάριο: Ρεμπέκα Μίλερ
Πρωταγωνιστούν: Γκρέτα Γκέργουικ, Ιθαν Χοκ, Τζούλιαν Μουρ
Δραστήρια Νεοϋορκέζα αποφασίζει να αποκτήσει παιδί χωρίς σύντροφο. Ερωτεύεται πρώτη φορά στη ζωή της έναν παντρεμένο καθηγητή Ανθρωπολογίας, που προσπαθεί να κάνει καριέρα συγγραφέα και ο οποίος είναι σε έναν δύσκολο γάμο. Συμπαθέστατο δείγμα ανεξάρτητης αμερικανικής κωμωδίας, με σπιρτόζικους διαλόγους και ανατρεπτική διάθεση.

«Πού πάω, Θεέ μου;»


Σκηνοθεσία & σενάριο: Τζενάρο Νουνζιάντε
Πρωταγωνιστούν: Τσέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι, Μαουρίτσιο Μικέλι
Ο Κέκο από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει δημόσιος υπάλληλος - και το κατάφερε. Τώρα ζει μια άνετη ζωή, απολαμβάνοντας τα προνόμιά του. Ολα αυτά ως την ημέρα που η κυβέρνηση θα αποφασίσει να καταργήσει την υπηρεσία του. Και ο Κεκό θα δεχθεί κάθε είδους μετάθεση προκειμένου να μην παραιτηθεί από τη θέση του – ακόμη κι αν αυτή τον στείλει στην Αφρική. Ιταλική κωμωδία, από τις καλές, δίχως πολλές χοντράδες.

«Ποιος κλέβει ποιον;»


Σκηνοθεσία & σενάριο: Ντάνιελ Καλπαρσόσο
Πρωταγωνιστούν: Λούις Τόσαρ, Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Ραούλ Αρέβαλο
Ενα βροχερό πρωί, έξι ένοπλοι άνδρες, μεταμφιεσμένοι, επιτίθενται σε μια τράπεζα στη Βαλένθια. Με αρχηγό έναν κλέφτη με το παρατσούκλι «Ουρουγουανός», η αποστολή της ομάδας φαίνεται απλή και ξεκάθαρη. Ωστόσο όλα θα περιπλεχτούν, όταν η διευθύντρια μιας τράπεζας αποκαλύψει ένα μυστικό κρυμμένο σε ένα από τα χρηματοκιβώτια σε αυτό το αγωνιώδες ισπανικό θρίλερ που –ας σημειωθεί αυτό– βλέπει τους κλέφτες με γνήσια συμπάθεια...

«Μαμάδες με κακή διαγωγή»
Σκηνοθεσία & σενάριο: Τζον Λούκας & Σκοτ Μουρ
Πρωταγωνιστούν: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Απλγκεϊτ
Εχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μια γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων.

«Funny face»


Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Ντόνεν
Σενάριο: Τρούμαν Καπότε
Πρωταγωνιστούν: Οντρι Χέμπουρν, Φρεντ Αστέρ, Κέι Τόμσον
Η Τζο θεωρεί τον κόσμο της μόδας μια ανοησία, έως ότου την ανακαλύψει ο διάσημος φωτογράφος Ντικ Εϊβερι και την πείσει να γίνει μοντέλο. Μαζί βάζουν σκοπό να μετατρέψουν τον κόσμο αυτό από απλά όμορφο σε έξυπνο επίσης. Η γοητεία του Παρισιού, η πανέμορφη Οντρεϊ Χέπμπορν με τα διάσημα Givenchy συνολάκια της και οι υπέροχες μελωδίες στην κλασική επανέκδοση της πιο λαμπερής ταινίας του καλοκαιριού. Παραγωγής 1957.

Keywords
Τυχαία Θέματα