Ο Τομ Ρόμπινς είναι & πάλι εδώ

12:39 2/3/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Θιβετιανή Ροδακινόπιτα, εκδόσεις Αίολος.

Διαβάζοντας το τελευταίο βιβλίο του Ρόμπινς, οι φανατικοί της σαρδόνιας γραφής του, σελίδα στη σελίδα θα κατακλυστούν από ένα μελαγχολικό συναίσθημα, λες και κρατάνε το τελευταίο βιβλίο του. Ίσως και όχι! Ο Ρόμπινς ξέρει καλά να μας «τη φέρνει» άλλωστε… Ο 83χρονος πλέον συγγραφέας αποφάσισε να γράψει μια αυτοβιογραφία, ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξαρχής πως δεν πρόκειται για αυτοβιογραφία, μα για «μια παρατεταγμένη διήγηση, αποτελούμενη από τις απόλυτα αληθινές ιστορίες που διηγείται εδώ και πολλά χρόνια στις γυναίκες της ζωής του».

Μέσα από αυτό

το βιβλίο του καροτσέρη της χιουμοριστικής & φανταστικής λογοτεχνίας, ο αναγνώστης τρακάρει με τη δαιδαλώδη ζωή ενός άντρα που δεν μεγάλωσε ποτέ και ανακάλυψε τις μεγάλες ηδονές τις ζωής στα φαινομενικά πιο ευτελή πράγματα. Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα σάντουιτς με ντομάτα και όλη η ευχαρίστηση της ζωής κρύβεται στο τσίρκο, στις γυναίκες και στα ταξίδια.

«Η λογική δίνει στον άνθρωπο μόνο ότι χρειάζεται. Η μαγεία του δίνει ότι θέλει», γράφει στο πρώτο του βιβλίο και παραμένει πιστός σε αυτή τη θεώρηση μέχρι τη «Θιβετιανή Ροδακινόπιτα». Ο Ρόμπινς χρησιμοποίησε τα πάντα για να περάσει καλά, να γευτεί όμορφα πράγματα, να οξύνει περισσότερο την οργιώδη φαντασία του και για να γελάσει βροντερά και μας το δραχμοποιεί στις 450 αυτές σελίδες.

Αυτό το βιβλίο του δεν διαφέρει σε τίποτα από τα 10 προηγούμενα βιβλία του. Οι απολαυστικές, ιδιόμορφες διηγήσεις του είναι εδώ, η θεότρελη λογοθήκη του και οι όμοιες με λεπτοδουλεμένο κέντημα περιγραφές του, όπως και τα υποδόρια μα τσουχτερά κοινωνικά του points, μας περιμένουν σε ένα καλοδουλεμένο page-turner βιβλίο από τον συγγραφέα των πλέον ανορθόδοξων μυθιστορημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα