Η συλλογή “Idem” της Park House

Η συλλογή FW 15/16 της Park House πήρε το όνομα της από την λατινική λέξη “Idem” (μτφ. αυτό που είναι για όλους) γιατί το basic ύφος, οι απλές γραμμές και οι αρχετυπικές φόρμες της (ορθογώνιο, κύκλος, τετράγωνο) είναι διαχρονικά στοιχεία που ταιριάζουν σε κάθε προσωπικότητα και προσαρμόζονται σε όλα τα στυλ.

Κάθε σχέδιο εκφράζει μια διαφορετική πτυχή της γυναίκας και αντίστοιχα κάθε γυναίκα μπορεί να βρει τον εαυτό της σε κάποιο από τα σχέδια.

Το

γκρι και το μαύρο, επικρατεί στη συλλογή, παραπέμποντας στις αποχρώσεις της πιο γοητευτικής, ρομαντικής και ονειροπόλας εποχής του χρόνου: το χειμώνα. Η industrial, αυστηρή αίσθηση που προκύπτει από τις πιο ‘ψυχρές” αποχρώσεις εξισορροπείται από τις κομψές λεπτομέρειες με κρόσσια σε ζωηρές αποχρώσεις -στοιχεία μποέμ αισθητικής με έθνικ ύφος. Το μαύρο δένει με το μπλε ελεκτρίκ, ενώ το γκρι συνδυάζεται με το λαδί και το έντονο μωβ. Όσο για την αγαπημένη απόχρωση taupe, παντρεύεται με το μπλε ή το μαύρο για να δώσει το πιο διαχρονικό και classy αποτέλεσμα.

Η Φαίδρα Κατσάμπα αναφέρει σχετικά: “Τα χρώματα της συλλογής Idem μου θυμίζουν το Μιλάνο… Είναι industrial, urban, έχουν στυλ και εκπλήξεις. Το σκοτάδι συναντά το φως και το αντίστροφο. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη διάθεση μας. Οι αντιθέσεις αυτής της συλλογής μοιάζουν με τις αντιθέσεις που συναντάμε στη ζωή”.

Τα γεωμετρικά σχήματα προσδίδουν κύρος και minimal κομψότητα, ενώ τα καμπυλόγραμμα σχέδια της συλλογής προσφέρουν μια πιο θηλυκή εκδοχή.

“H βασική αρχή του μοντερνισμού στην αρχιτεκτονική και το βιομηχανικό σχέδιο εμπερικλείεται στη φράση ‘’Form follows function’’. Αυτή ακριβώς είναι και η αρχή που ολοκληρώνει τα σχέδια της Park House”, λέει σχολιάζοντας τη συλλογή Idem, η Γιασεμή Πέρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα