Η γιαγιά σας φταίει για το ραντεβού

4 λόγοι που οι συμβουλές απ΄ τα παλιά σαμποτάρουν την προσωπική σας ζωή.

Πώς μπορούν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες να επηρεάσουν τη δική σας ζωή; Όσο περίεργο και αν φαίνεται ακόμα και στην επιλογή του κατάλληλου συντρόφου για εσάς, η γιαγιά και η μαμά έχουν βάλει το χεράκι τους.

Δείτε παρακάτω το γιατί:

•Ξεκινά από πολύ παλιά: Όταν ακόμα ήσασταν μικρά κοριτσάκια και η γιαγιά σας έλεγε εκείνα τα παραμύθια για τον πρίγκιπα με το λευκό άλογο. Θυμάστε; Η πεποίθηση αυτή είναι βαθιά ριζωμένη μέσα σας και ασυνείδητα τον αναζητάτε.

•Η σχέση των γονιών μας ως πρότυπο: Η προσωπική

ζωή επηρεάζεται από τη σχέση των γονιών μας. Αν οι γονείς σας είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που μετά από τόσα χρόνια επικοινωνεί ουσιαστικά και είναι ευτυχισμένο. Το πρότυπο αυτό θα υιοθετήσετε και εσείς.

•Επίσης, ο τρόπος που θα συμπεριφερθείτε ως σύντροφος, τα καθήκοντά σας, τα πρέπει, τα δικαιώματα, είναι διαμορφωμένος σύμφωνα με της μαμάς και της γιαγιάς. Πόσες φορές έχει πει η γιαγιά και συμφωνούσε η μαμά σας «έλα άντρας είναι, αν πει και μια κουβέντα παραπάνω» ή «να φροντίζεις πρώτα τον άντρα σου και μετά έρχεσαι εσύ».

•Ο κριτής στις πράξεις σας. Για ένα περίεργο λόγο, οι μαμάδες εμφανίζονται ως από μηχανής θεός και κρίνουν τα λάθη σας. Ήταν λάθος η επιλογή του φορέματος ή δεν έπρεπε να το είχα πει και πόσα άλλα πράγματα, εμφανίζονται ως ενοχές και τύψεις.

Υπάρχει σωτηρία; Φυσικά και υπάρχει. Βρίσκεται μέσα. Απαλλαγείτε από όλες αυτές τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω τις τότε εποχής. Δείτε ποια από αυτά θέλετε να κρατήσετε και προσπαθήστε κάθε φορά που αντιδράτε με ένα συγκεκριμένο τρόπο ή κάνετε μια επιλογή να δείτε αν η φωνή που ακούστηκε μέσα σας ήταν δική σας ή της γιαγιάς και της μαμάς σας. Καθορίστε εσείς τη ζωή σας και μην εγκλωβίζεστε σε ρόλους και πεποιθήσεις.

The post Η γιαγιά σας φταίει για το ραντεβού appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα