Η Angelina Jolie γίνεται 40!

10:01 4/6/2015 - Πηγή: Jenny.gr

H Χολιγουντιανή σταρ, σκηνοθέτιδα, μητέρα έξι παιδιών, σύζυγος του Brad Pitt και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, κλείνει σήμερα -4 Ιουνίου- τα 40 της χρόνια.

Κάνουμε μια αναδρομή στα highlights της ζωής της, από την παιδική της ηλικία -τους γονείς της, τον αδερφό της και τους πρώτους της έρωτες-, μέχρι σήμερα- τη σχέση της με τον Brad Pitt,

τη φιλανθρωπική δράση της και τα έξι παιδιά της.

1 ΑΠΟ 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Με τον μπαμπά της John Voight

Ο μπαμπάς της Jon Voight είναι διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, που κέρδισε διεθνή φήμη μέσααπό τους ρόλους τους στις ταινίες “Midnight Cowboy”, “Deliverance” και «Coming Home» για το οποίο μάλιστα κέρδισε και Όσκαρ.

Δείτε περισσότερα Galleries Με τη μητέρα της Marcheline Bertrand

Η μητέρα της Angelina ήταν ηθοποιός και μοντέλο, που μάλιστα εργάστηκε και ως μάνατζέρ της. Οι γονείς της χώρισαν πριν η ίδια γίνει δύο ετών, κι εκείνη όπως και ο αδερφός της James έμειναν με τη μητέρα τους. H Angelina δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον πατέρα της, ενώ το 2002 έκανε αίτηση να αφαιρεθεί το όνομά του από το επίθετό της.

Δείτε περισσότερα Galleries Τα παιδικά χρόνια

Όταν η Angelina ήταν 11 ετών η οικογένειά της μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Τότε αποφάσισε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική, ξεκινώντας μαθήματα στη σχολή Lee Strasberg Theatre Institute.

Δείτε περισσότερα Galleries Το μόντελινγκ

Επίσης, επιχείρησε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ, αλλά την απέρριπταν γιατί ήταν κοντή και πολύ αδύνατη. Η απόρριψη είχε καταστροφική επιρροή επάνω της, και στα 14 της παράτησε το σχολείο. Τελικά μετά τα 16 της ξεκίνησε να έχει τους πρώτους της ρόλους αλλά και συνεργασίες στον χώρο της μόδας.

Δείτε περισσότερα Galleries Η σχέση της με τον Billy Bob Thorton

Η Angelina παντρεύτηκε τον Βρετανό ηθοποιό, Johnny Lee Miller το 1996 και χώρισαν το 1999. Μετά τον χωρισμό της, έκανε μια σύντομη σχέση με το μοντέλο και ηθοποιό, Jenny Shimizu και δήλωσε bisexual. Στις 5 Μαΐου 2000, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Billy Bob Thorton για τον οποίο έκανε και τατουάζ στο μπράτσο της. Χώρισαν το 2003.

Δείτε περισσότερα Galleries Το Όσκαρ της

To 1999 βραβεύτηκε με Όσκαρ β” γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία “Girl, Interrupted” (Το Κορίτσι που άφησα πίσω μου). Στην τελετή πυροδότησε φήμες πως είχε σχέση με τον αδερφό της, τον οποίο φίλησε παθιασμένα στο στόμα.

Δείτε περισσότερα Galleries Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ

Το 2001 με αφορμή τα γυρίσματα της Lara Croft βρέθηκε στην Καμπότζη, και όσα είδε εκεί πυροδότησαν το ενδιαφέρον της να ασχοληθεί με την φιλανθρωπία. Την ίδια χρονιά ανακυρήχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

Δείτε περισσότερα Galleries Τα φιλανθρωπικά ταξίδια

Ακολούθησαν φιλανθρωπικά ταξίδια στην Τανζανία, την Αιθιοπία, το Βιετνάμ και τη Συρία. Μάλιστα τρία από τα παιδιά της τα υιοθέτησε από αυτές τις χώρες: τον Maddoxx από την Καμπότζη, την Zahara από την Αιθιοπία και τον Pax από το Βιετνάμ. Από το 2012 είναι Ειδική Απεσταλμένη του Ύπατου Αρμοστή Αντόνιο Γκουτέρες. Στο διευρυμένο ρόλο της, δόθηκε εξουσία να εκπροσωπεί τον Guterres σε διπλωματικό επίπεδο, με έμφαση στις μεγάλες κρίσεις προσφύγων.

Δείτε περισσότερα Galleries Η μητρότητα

Τον Maddoxx υιοθέτησε λίγο πριν το τέλος του γάμου της με τον Billy Bob Thorton και στη συνέχεια τον ανέλαβε ως single μητέρα.

Δείτε περισσότερα Galleries Η γνωριμία με τον Brad Pitt

Η γνωριμία του διάσημου ζευγαριού έγινε στα γυρίσματα της ταινίας Mr & Mrs Smith, όταν εκείνος ήταν ακόμη παντρεμένος με την Jennifer Aniston. Σύντομα χώρισε και το ζευγάρι επιβεβαίωσε πως είναι μαζί και περιμένει το πρώτο του παιδί, τη Shiloh.

Δείτε περισσότερα Galleries Το τέλειο ζευγάρι

Το ζευγάρι συμπλήρωσε δέκα χρόνια σχέσης φέτος, ενώ πέρυσι αποφάσισε τελικά να παντρευτεί, στη Γαλλική Ριβιέρα. Το 2013, στην ηλικία των 37, η Jolie υποβλήθηκε σε προληπτική και μαστεκτομή όταν έμαθε ότι είχε κίνδυνο 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού. Πέρυσι έκανε αφαίρεση των ωοηθηκών και των σαλπίγγων της για προληπτικούς και πάλι λόγους. Ο Brad Pitt ήταν συνέχεια στο πλευρό της.

Δείτε περισσότερα Galleries Η ζωή με πολλά παιδιά

Το διάσημο ζευγάρι, που έχει αποκτήσει και τα δίδυμα Knox και Vivienne, ταξιδεύει ανά τον κόσμο με όλα τα παιδιά του, ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους, ενώ φροντίζουν να μη δουλεύουν ταυτόχρνα για να μένουν με την οικογένειά τους. Προσεχώς ωστόσο θα συναντηθούν και πάλι μετά από δέκα χρόνια στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Angelina Jolie, Brad Pitt, αφιέρωμα, γενέθλια, στυλ

Keywords
Τυχαία Θέματα