Έξυπνα tips για το διάβασμα

Πόσο εύκολα μπορείτε να πείσετε τα πρωτάκια σας να «στρωθούν» στο διάβασμα;

Μπορούν να συγκεντρωθούν 10 λεπτά για να γράψουν δύο σειρές αντιγραφή και μετά το χάος. Νυστάζουν, πεινάνε, έχουν όρεξη για κουβέντα, θέλουν να παίξουν, να δουν το αγαπημένο τους παιδικό. Καμία διάθεση για διάβασμα. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο για εκείνα μέχρι να προσαρμοστούν. Ξαφνικά, πρέπει να μπουν σε ένα πρόγραμμα και να αποκτήσουν ευθύνες. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να τα βοηθήσετε με έξυπνους τρόπους να διαχειριστούν και να αποδεχτούν σταδιακά τη νέα

τους ιδιότητα. Στα μικρά παιδιά αρέσει πολύ το συμβολικό παιχνίδι. Να μπαίνουν δηλαδή σε διάφορους ρόλους προκειμένου να κατανοήσουν το κόσμο γύρω τους. Μπορείτε λοιπόν να το εκμεταλλευτείτε και να προτείνετε στα μικρά σας να μπουν στο ρόλο της δασκάλας. Επιλέξτε ένα μαυροπίνακα και τοποθετήστε το σε μια μεριά του δωματίου. Στο εμπόριο υπάρχει ένα ειδικό χρώμα που μπορεί να μετατρέψει το τοίχο του δωματίου σας σε μαυροπίνακα. Πείτε στο μικρό σας πως εσείς θα είστε η μαθήτρια και εκείνη θα πρέπει να σας διδάξει. Το μάθημα και οι εργασίες της επόμενης μέρας θα είναι η «διδακτέα ύλη» που θα σας παραδώσει. Το μικρό σας θα μπει αμέσως στη διαδικασία αυτή με μεγάλη προθυμία.

Τα παιδιά αντιμετωπίζουν τη ζωή καλύτερα όταν πρόκειται για παιχνίδι. Μπορεί μερικοί γονείς να διαφωνούν με την άποψη αυτή καθώς αγχώνονται μήπως τα παιδιά τους δεν γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες. Ψυχραιμία, δεν χρειάζεται να φοβάστε για κάτι τέτοιο. Τα παιδιά σας μιμούνται και σας έχουν ως πρότυπο. Οι πράξεις σας τα βοηθούν να μάθουν, όχι η «πλύση εγκεφάλου», τα κηρύγματα και η αυστηρή κριτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα