Επιδαπέδια φωτιστικά: Decor ideas και συμβουλές

Ο φωτισμός όσο και αν δεν υπολογίζεται συχνά, έχει μεγάλη επίδραση στη διακόσμηση και συνολικά στην ενέργεια που εκπέμπει ο χώρος. Κλείνοντας σε μία παρένθεση τους πρακτικούς λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητος ο φωτισμός θα διαπιστώσουμε ότι ανάλογα με την ένταση, τη μορφή, το σημείο από το οποίο εισέρχεται και η απόχρωση του φωτός συμβάλουν ή ακόμα και μεταμορφώνουν το σημείο στο οποίο τοποθετούνται.

Συγκεκριμένα τα επιδαπέδια φωτιστικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι τόσο του decor όσο και του design

ενός σπιτιού και αρκετά δύσκολο να επιλεγούν με βάση τα δύο σημαντικότερα κρητήρια που πρέπει να πληρούν, δηλαδή την αισθητική και την λειτουργικότητα. Γενικά οι μικροί χώροι απαιτούν διακριτικό φωτισμό με λεπτεπίλεπτα φωτιστικά σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους που έχουν ανάγκη από πιο ογκώδη.

Χρειάζεται όμως προσοχή και σε ένα ακόμη σημείο. Όσο πολύπλοκο ή μοντέρνο και είναι το design του φωτιστικού να θυμάστε πάντα ότι το φως πρέπει να εκχέεται ομοιόμορφα και ποτέ να μην είναι υπερβολικό διότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει ημικρανίες αλλά και να καταναλώσει άσκοπα ενέργεια.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες που δίνουν λύσεις σε χώρους με διαφορετικά μεγέθη, decor και design.

1 ΑΠΟ 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

To cooper είναι το χρώμα του χαλκού το οποίο ανήκει στα φετινά trends. Αναδεικνύει τις ουδέτερες αποχρώσεις χαρίζοντας τους λάμψη και ζωντάνια. Η μοντέρνα διακόσμηση το έχει αγκαλιάσει με τον πιο stylish τρόπο.

Δείτε περισσότερα Galleries

Σε ένα νεανικό σπίτι, τα χρώματα και οι ανατρεπτικοί συνδυασμοί είναι ιδιαίτερα αρεστοί. Μοντέρνο, με ορισμένες δόσεις από retro στιλ και ελάχιστες funky χρωματικές πινελιές, το καθιστικό αποκτά επαγγελματικό διακοσμητικό άγγιγμα με το κόκκινο επιδαπέδιο φωτιστικό.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ένα elegant φωτιστικό χαρίζει ακόμη περισσότερη λάμψη σε έναν classy χώρο.

Δείτε περισσότερα Galleries

Το σκανδιναβικό decor «αγαπά» τα επιδαπέδια industrial φωτιστικά, τα οποία ταιριάζουν στην λιτότητα που το χαρακτηρίζει.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ένας μοντέρνος χώρος με retro επιρροές, δείχνει πιο ολοκληρωμένος με ένα επιδαπέδιο φωτιστικό από ξύλινο σκελετό.

Δείτε περισσότερα Galleries

bamboo φωτιστικά, εντυπωσιάζουν με το design και τον απαλό φωτισμό που εκπέμπουν. Το μέγεθος τους είναι ανάλογο με το μέγεθος του χώρου. Προσφέρουν κυρίως ατμοσφαιρικό φωτισμό και μπορούν να συνυπάρξουν με αρκετά διακοσμητικά στιλ όπως το μοντέρνο, το Minimal και το ethnic.

Δείτε περισσότερα Galleries

Aκόμα και σε έναν μικρό χώρο μπορείτε να χαρίσετε extra στιλ με ένα ιδιαίτερο φωτιστικό.

Δείτε περισσότερα Galleries

Οι μεγάλοι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι δείχνουν ακόμη πιο ατμοσφαιρικοί με επιδαπέδια ογκώδη φωτιστικά.

Δείτε περισσότερα Galleries

Καλό θα ήταν να επενδύσετε σε led φωτισμό. Κοστίζει παραπάνω όμως τα πλεονεκτήματα θα είναι άμεσα ορατά, αφού καταναλώνουν το 1/3 της ενέργειας των απλών λαμπτήρων, εκπέμπουν λιγότερη θερμότητα και έχουν δέκα φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι πολύ πιο ανθεκτικοί σε σχέση με τους οικονομικούς λαμπτήρες.

Δείτε περισσότερα Galleries

Το retro φωτιστικό συμπληρώνει το decor αποδεικνύοντας την αξία του στο χώρο.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: διακόσμηση, επιδαπέδια, φωτισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα