Ευτυχισμένη μαμά = ευτυχισμένο παιδί

Η σύγχρονη γυναίκα και μαμά καλείται ν´αναλάβει πολλούς ρόλους και ευθύνες, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να παραμελεί την ίδια και τις ανάγκες της. Ακόμα όμως και όταν επιδιώξει ν´αφιερώσει χρόνο για τον εαυτό της, μπορεί να νιώθει ενοχές απέναντι στα παιδιά της για τον χρόνο που νιώθει πως ξεκλέβει από αυτά.

Η θεωρία της Μάσκας οξυγόνου περιγράφει πολύ εύστοχα πόσο σημαντικό είναι να είναι πρώτα ο γονιός καλά, ώστε να είναι και το παιδί. Όταν το αεροπλάνο έχει αναταράξεις και πέσουν οι μάσκες, πρώτα θα βάλετε την μάσκα στον εαυτό σας και μετά

στα παιδιά σας.

Πώς γίνεται λοιπόν όταν η μαμά δεν είναι καλά πρώτα η ίδια, να μπορέσει να είναι το παιδί της;

Η «καλή» μαμά που σέβεται το παιδί της, σέβεται πρώτα τον εαυτό της. Οφείλει να διατηρείται σε ψυχική και σωματική ισορροπία, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο της, που είναι τόσο σημαντικός.
Μια μαμά συνεχώς κουρασμένη, πιεσμένη, που τρέχει όλη μέρα, ατημέλητη και εκνευρισμένη, σίγουρα δεν μπορεί να προσφέρει ποιοτικό χρόνο στα παιδιά της και καλή διάθεση.

Τα παιδιά χρειάζονται μια μαμά χαρούμενη και ήρεμη και όχι μια μαμά «πολυμηχάνημά» που βγάζει εiς πέρας όλες τις δουλειές του σπιτιού και της εργασίας της και στο τέλος της μέρας δεν έχει δύναμη ούτε για παραμύθι να διαβάσει στο παιδί της.
Είστε ο καθρέφτης των παιδιών σας και όταν τα παιδιά, σας βλέπουν όμορφες και ευτυχισμένες νιώθουν το ίδιο. Όταν μεγαλώνουν με μια μαμά που σέβεται τον εαυτό της, μαθαίνουν να σέβονται και εκείνα τον δικό τους εαυτό.

Κάθε φορά λοιπόν που θα νιώθετε ενοχές που «ξεκλέψατε» λίγο χρόνο της μέρας σας για εσάς να πιείτε ένα καφέ με μια φίλη ή να φροντίσετε τον εαυτό σας, να θυμάστε πως ταυτόχρονα κάνετε κάτι και για τα παιδιά σας…τα μαθαίνετε να αγαπάνε τον εαυτό τους χωρίς να καταπιέζονται αλλά και να ακούνε τις ανάγκες τους..,γιατί ευτυχισμένο παιδί προϋποθέτει ευτυχισμένη μαμά.

Keywords
Τυχαία Θέματα