Δεν θα έπρεπε να ντρέπομαι;

15:28 7/5/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Μήπως ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που νιώθουν ντροπή για τις πράξεις τους; Όχι για κάποιο λόγο απλά επειδή φοβούνται μήπως κάποιος τις κρίνει; Συνήθως, τα άτομα αυτά νιώθουν άβολα όταν βρίσκονται με άγνωστους, κοκκινίζουν, ιδρώνουν, νιώθουν πόνο στο στομάχι και χάνουν τα λόγια τους. Μήπως, πουν κάτι που δεν πρέπει ή κάτι για πού μπορεί να αποτελέσει αιτία απόρριψης.

Σκεφτείτε, για πιο λόγο να αφήνετε τη ντροπή να δυσκολεύει την καθημερινότητά σας; Πώς μπορείτε να απαλλαχθείτε από το έντονο αίσθημα ντροπής που είναι δυσλειτουργικό;

• Προσπαθήστε σιγά-σιγά να αλλάξετε

μικρές καθημερινές αλλά ουσιαστικές συνήθειες συμπεριφοράς.

• Μη σκέφτεστε ότι οι άλλοι θα κρίνουν τις απόψεις ή τις ικανότητές σας. Αν εσείς θεωρείτε τον εαυτό σας βαρετό ή αδιάφορο, τότε αυτόματα αυτό θα είναι και το μήνυμα που περνάτε και στους γύρω σας. Δείτε τον εαυτό σας διαφορετικά για να σας αντιμετωπίσουν και οι άλλοι έτσι.

• Μην απομονώνεστε και μην κυριεύεστε από αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σας. Ξεπεράστε πρώτα τους εσωτερικούς σας φόβους και σιγά-σιγά θα ξεπεράσετε και τους κοινωνικούς. Μην θεωρείτε ότι μειονεκτείτε απέναντι στους άλλους απλά και μόνο επειδή είστε λιγότερο κοινωνικός ή εσωστρεφής.

• Μη φοβάστε τα λάθη. Είναι ωραίο να κάνει κανείς λάθος. Καθώς, μέσα από αυτό του δίνετε η ευκαιρία να μάθει και να βελτιωθεί.

• Προετοιμαστείτε για την απόρριψη ή την αποτυχία. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν κάτι δεν πάει όπως θέλατε. Και τα καλά και τα κακά αποτελούν πολύτιμες εμπειρίες.

The post Δεν θα έπρεπε να ντρέπομαι; appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα