Μπαίνοντας στο κλίμα του Halloween

To Halloween πλησιάζει και στο εξωτερικό ετοιμάζονται πυρετωδώς.

Κάθε χρόνο, στις χώρες της Δύσης, την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου,γιορτάζεται το Halloween. Σύμφωνα, με την παράδοσή τους, τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («σκανταλιά ή κέρασμα»). Η γιορτή αυτή μπορεί να ταυτιστεί με τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται

κατά πολύ από αυτές, καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Ο λόγος είναι πως οι περισσότερες παραδόσεις, θέλουν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων, καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ. Σήμα κατατεθέν επίσης της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο χιουμοριστικά και άλλοτε πιο τρομαχτικά.

Εκτός λοιπόν, από την τρομαχτική διάσταση που απαιτεί η μέρα, μια νέα ιδέα δίνει άλλη διάσταση στο Halloween. Μία πιο ευχάριστη και διασκεδαστική νότα στο έθιμο αυτό, δημιουργώντας νέα πρότυπα στα παιδιά. Διάσημα ονόματα σε παιδική έκδοση είναι καινούρια πρόταση που σας ξετρελάνει.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Andre Leon Talley

Ο πρώην editor-at-large της Αμερικάνικης Vogue.

Θα χρειαστείτε γούνινο παλτό και καπέλο και μαύρα γυαλιά ηλίου.

Grace Goddington

Πρώην μοντέλο και creative director της Vogue.

Μία κόκκινη περούκα, ένα κόκκινο κραγιόν και ένα σακάκι σε κλασσική γραμμή είναι τα must αξεσουάρ.

Anna Wintour

Η αρχισυντάκτρια της Vogue.

Ένα φόρεμα σε κλασσική γραμμή, πέρλες, γυαλιά ηλίου σε κλασσικό στιλ και φυσικά το περιοδικό Vogue.

< >

Πηγή: ohhappyday.com

Keywords
Τυχαία Θέματα