Αποκλειστική συνέντευξη του Λάκη Γαβαλά

Αποκλειστική συνέντευξη του Λάκη Γαβαλά στον Μιχάλη Αργυρόπουλο για το περιοδικό KOOL,το πρώτο ελληνικό για iOS & Android Tablets. Αποκαλύπτει τις συνθήκες ζωής του μέσα στην φυλακή, τις γνωριμίες του εκεί, αλλά και το παράπονο για την αντιμετώπιση που είχε από την Δικαιοσύνη.

Καθώς το ταξί

ανέβαινε τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαµπράκη µε προορισµό τις φυλακές Κορυδαλλού, προσπαθούσα να θυµηθώ την τελευταία φορά που πήρα συνέντευξη από τον Λάκη Γαβαλά. Πρέπει να ήταν λίγο µετά τους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2004 και είχαµε συναντηθεί σ’ ένα υπέροχο ρετιρέ που µόλις είχε ανακαινίσει στην Πλάκα, απέναντι σχεδόν από τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Ο Λάκης σε τρελά κέφια εκείνη την ηµέρα, όπως κάθε µέρα σχεδόν της δηµόσιας ζωής του, αποθέωνε τις χρυσοποίκιλτες ιερατικές στολές που έβλεπε στις βιτρίνες των καταστηµάτων εκκλησιαστικών ειδών της γειτονιάς του κάνοντάς µε να γελάω µέχρι δακρύων. Σήµερα, ∆ευτέρα 3 ∆εκεµβρίου, θα συναντήσω τον Λάκη στο επισκεπτήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Νιώθω το στοµάχι µου να σφίγγεται όταν διακρίνω από το παράθυρο το γκρίζο βλοσυρό κτίριο. ∆εν έχω ξαναβρεθεί στον Κορυδαλλό για κανένα λόγο. «Ποιον πας να δεις στη φυλακή; Τον Γαβαλά;» µου λέει γελώντας ο ταξιτζής βγάζοντάς µε από τις σκέψεις µου, όταν πια έχουµε φτάσει στον προορισµό µας. Χαµογελάω. «∆εν ξέρω» του απαντάω και δεν είναι ψέµατα. ∆εν είµαι απολύτως σίγουρος αν ο άντρας που πρόκειται να συναντήσω είναι ο Λάκης Γαβαλάς που θυµάµαι…

Πικρές γεύσεις

«Με ενοχλεί που η Ελλάδα είναι τόσο µικρόψυχη απέναντί µου τη στιγµή που στο εξωτερικό µε έχουν αναγνωρίσει τόσο». Κοιτάζουµε µαζί τα έντυπα που του έχω φέρει: το εγκωµιαστικό άρθρο που έγραψε για εκείνον ο Στέφαν Κάµπελ, επαΐων της διεθνούς µόδας, στο Paper mag, το οποίο τον επαινεί για το προσωπικό στυλ του και τις επιχειρηµατικές του ικανότητες, το βιβλίο Bringing Home the Birkin, στο οποίο ο Μάικλ Τονέλο αποκωδικοποιεί την αισθητική του και τη µοναδική µατιά του στο θέµα της µόδας, αλλά και το πολυσέλιδο αφιέρωµα που του είχε κάνει η γαλλική Vogue στο µεγάλο τεύχος του Αυγούστου του 2010, µε τίτλο «Το πάνθεον του Λάκη Γαβαλά». Ταλέντα και αξίες που του έφεραν αποκλειστικές συνεργασίες µε µεγάλους οίκους του εξωτερικού, όπως Trussardi, Moschino και Fendi, τους οποίους έφερε πρώτος στην Ελλάδα, και κατόπιν οι Dsquared, Dior, Yves Saint Laurent και Bottega Veneta, καθώς και την προσωπική επαφή και φιλία µε προσωπικότητες της µόδας που δεν θα εµπιστεύονταν τη φήµη τους σε κάποιον µε λιγότερη αισθητική ή µε αµφίβολο ποινικό µητρώο. Οίκοι όπως ο Hermes του ανέθεσαν να σχεδιάσει κοµµάτια για εµβληµατικές σειρές όπως η Kelly bag και η Birkin bag, τις οποίες µετέτρεψε και επανασχεδίασε, και είναι πια best seller. «Σε αντίθεση µε ονόµατα όπως ο Τζον Γκαλιάνο, που συνελήφθη πέρσυ µεθυσµένος ενώ εκτόξευε αντισηµιτικά σχόλια, ή ο Μαρκ Τζέικοµπς, οι κραιπάλες του οποίου είναι κοινό µυστικό, εγώ δεν απασχόλησα τη δικαιοσύνη ποτέ, ενώ το χειρότερο που µπορούσαν να µου προσάψουν τα media ήταν το εκκεντρικό µου ντύσιµο και τα πάρτι. Και αυτά όµως δεν τα έκανα επειδή ήθελα, αλλά προς χάριν της δουλειάς µου. Τα κέρδη της εταιρίας δεν τα έκανα προσωπικά µου λούσα, αλλά τα επένδυα πίσω σε αυτή. Λένε για την Bentley που οδηγούσα, την είχα πάρει όµως σε τιµή Volkswagen γιατί ουσιαστικά µου την είχε κάνει δώρο η ίδια η Βentley».

Στη σκιά

«Πόσοι από όλους αυτούς που φωτογραφίζονταν στο πλευρό του στα πάρτι εξακολουθούν να βρίσκονται σε επαφή µαζί του; «Σχεδόν κανείς» µου απαντά αµέσως. «Στην αρχή κάποιοι προσπάθησαν να έχουν επαφή µαζί µου, γράφαµε γράµµατα, έπειτα όµως σταµάτησα γιατί δεν είχα πια τι να τους γράψω, τι να τους πω. Μεχρι τώρα προέτρεπα σε χαρά, δεν ήθελα να είµαι αιτία στενοχώριας για τους ανθρώπους που αγαπώ. Κάποιοι άλλοι µε προσέγγισαν, όµως ένιωσα ότι το ενδιαφέρον τους δεν ήταν ανθρώπινο, αλλά είχε µια κουτσοµπολίστικη τάση και έτσι δεν το συνέχισα». Τον ρωτάω αν παλιοί του φίλοι τον στήριξαν οικονοµικά, όπως έχει ακουστεί. «∆εν είδα ούτε πενήντα ευρώ στο λογαριασµό µου, από κανέναν. Ο µόνος που µου έδωσε χρήµατα ήταν ένας συγγενής ενός συγκελίτη µου, που µου έδωσε εκατό ευρώ, γιατί ήθελε να µου πάρει λουλούδια και δεν µπορούσε, έτσι µου έστειλε το ποσό σαν δώρο…».

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη κατεβάστε το KOOL πατώντας ένα από τα παρακάτω εικονίδια.

Για iPad πατήστε:

Για Android Tablets πατήστε:

The post Αποκλειστική συνέντευξη του Λάκη Γαβαλά appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα