Tips για να διώξετε τα εξανθήματα από το μωρό σας

Φαίνεται ότι δεν έχει σημασία πόσο σκληρά θα προσπαθήσετε, γιατί αργά ή γρήγορα το μωρό σας θα αποκτήσει εξανθήματα από τη πάνα του. Όμως, μην ανησυχείτε γιατί παρακάτω θα δείτε τις καλύτερες λύσεις για να τα εξαφανίσετε.

Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας. Σίγουρα γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο λάδι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν παντού – στα μαλλιά, στο δέρμα και στα νύχια. Και ναι είναι ιδανικό και για τα εξανθήματα του μωρού σας. Θα διαπιστώσετε ότι μόλις δείτε μια κοκκινίλα στο δέρμα του μικρού

σας και βάλετε λάδι καρύδας, θα εξαφανιστεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αν χρησιμοποιούσατε μια κρέμα.

Ελαιόλαδο. Αν δεν βρίσκετε λάδι καρύδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γνωστό σε όλους Ελληνικό ελαιόλαδο. Τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλαπλά, αλλά μπορεί επίσης, να ανακουφίσει το μωρό από τη φαγούρα και τις κοκκινίλες. Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα εξάνθημα στο δέρμα του μικρού σας, πηγαίνετε στην κουζίνα και πάρτε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Κάνετε το μωρό σας ένα ζεστό μπάνιο. Με το ζεστό νερό θα ενυδατώσετε το δέρμα του μωρού σας και θα βοηθήσετε να φύγουν πιο γρήγορα τα εξανθήματα. Για καλύτερα αποτελέσματα προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στην λεκάνη με το νερό. Προσέχετε να μην είναι καυτό το νερό και να μην αφήνετε ποτέ μόνο του το παιδί σας. Τέλος, αφήστε το μωρό σας κάποιες ώρες χωρίς πάνα, αν φυσικά είναι εφικτό. Ο καθαρός αέρας βοηθάει το δέρμα να είναι στεγνό και θεραπεύει τα εξανθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα