#Out for #what: Όλα όσα υπόσχεται η εβδομάδα

Με δεδομένο πως η εβδομάδα για τα πολιτιστικά δρώμενα ξεκινάει Πέμπτη, σαν μια παράδοση αλλαγής σελίδας όπως τα σινεμά αυτή την ημέρα, έρχεται με ένα ξεκούραστο για τους περισσότερους 3ημερο. Στην περίπτωση λοιπόν που παραμείνεται στην πόλη και δεν φύγετε (αν και είναι άψογη ευκαιρία απόδρασης!), να μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορείτε να βγείτε από το σπίτι…ή και να μείνετε μέσα.

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Batman v Superman:
Η Αυγή της Δικαιοσύνης

H πολυαναμενόμενη συνάντηση των δύο εμβληματικών ηρώων είναι γεγονός. Ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης των «300» και του «Ανθρώπου από Ατσάλι», αναλαμβάνει το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα project στην ιστορία των υπερηρώων της DC Comics και ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη.

Ο Σούπερμαν, βρισκόμενος υπό την επιρροή του Λεξ Λούθορ, έρχεται σε επαφή με τη σκοτεινή πλευρά του, με τον Μπάτμαν να είναι ο μόνος που μπορεί να τον σταματήσει. Ο Μπάτμαν βλέποντας με καχυποψία τις πράξεις του Σούπερμαν, που έχει μετατραπεί σε έναν μικρό θεό, αποχωρίζεται για λίγο τη Γκόθαμ Σίτι για να περιορίσει την ανεξέλεγκτη εξουσία του ήρωα της Μητρόπολης. Εν τω μεταξύ, ο Λεξ Λούθορ έχει βάλει μπροστά ένα σατανικό σχέδιο που απειλεί να εξοντώσει τη πόλη…

Δείτε περισσότερα Galleries Η Εβίτα δεν κοιμάται πια εδώ

1952. Η Εβίτα Περόν μόλις πέθανε. Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές μορφές της σύγχρονης ιστορίας, πέθανε στην ίδια ηλικία με τον Χριστό και ταριχεύτηκε με μια νέα και καινοτόμα τεχνική για να γίνει η “Ωραία Κοιμωμένη”.

Εν τω μεταξύ, στην Αργεντινή, τα πραξικοπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και κάποιοι δικτάτορες θέλουν να βγάλουν το μύθο της Εβίτας από τη μνήμη του κόσμου. Έτσι το άψυχο σώμα της, μετά την ταρίχευση του, κλάπηκε από τη στρατιωτική χούντα και κρύφτηκε από το Βατικανό, με αποτέλεσμα το όνομα της να προκαλεί λαϊκές εξεγέρσεις τα χρόνια που ακολούθησαν.

Η ταινία ξεκινάει από την ημέρα που πέθανε και τελειώνει τη βραδιά που θάφτηκε, 25 χρόνια μετά.

“Αν και δεν είναι ακόμα μεταξύ μας, η Εβίτα είναι ακόμα η μητέρα της επανάστασης”. Φράση που ακουγόταν για χρόνια από τα χείλη εκατομμυρίων απλών ανθρώπων της Αργεντινής.

Μια ταινία του Πάμπλο Αγουέρο.

Δείτε περισσότερα Galleries Ξένοι, στο Θέατρο Rex

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από 31 Μαρτίου και για πρώτη φορά, το έργο του Σέρτζι Μπελμπέλ «Ξένοι» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, στο νέο Rex.

Ένα σημαντικό σύγχρονο έργο, με θέμα τη «διαφορετικότητα», μια αλληγορία για το θάνατο της Ευρώπης, τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, αποδοχή και αλληλοκατανόηση, τόσο μέσα στο στενό περιβάλλον της οικογένειας όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας.

Δύο διαμερίσματα, το ένα πάνω από το άλλο, δύο χώροι που κλείνουν μέσα τους τις ζωές και τις ιστορίες ανθρώπων διαφορετικών μεταξύ τους και παράλληλα τόσο όμοιων. Ο χρόνος περνά, οι άνθρωποι αλλάζουν, κάποια πράγματα όμως μένουν ίδια. Συναισθήματα, απωθημένα και μυστικά δεν μπορούν να λυτρωθούν, παρά μόνο εάν εκφραστούν και βγουν στην επιφάνεια. Κι έτσι μόνο η ζωή προχωρά, γκρεμίζει διαχωριστικούς τοίχους και φέρνει κοντά τους ανθρώπους ή ίσως, πάλι, τους απομακρύνει μέσα σε μια στιγμή.

Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης

Παίζουν:

Εμίλ Γκριγκόροφ, Λυδία Κονιόρδου, Μαρσέλα Λένα, Γιάννης Μαυρόπουλος, Θέμης Πάνου, Δημήτρης Πασσάς, Παντελής Παπαδόπουλος, Κρις Ραντάνοφ, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Χανακούλας.

Δείτε περισσότερα Galleries House of Cards, OTE TV

Ο 4ος κύκλος του House of Cards έκανε πρεμιέρα στο κανάλι ΟΤΕ CINEMA HOUSE OF CARDS, το κανάλι που ειχε φτιαχτεί από τον ΟΤΕ ΤV ειδικά για τη σειρά. Αν δεν προλάβατε να τον απολαύσετε, δείτε τον από 26 Μαρτίου στις 22.00 και κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο.

Δείτε περισσότερα Galleries Αλκίνοος Ιωαννίδης, στο Κύτταρο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης πρώτη φορα στο Κύτταρο για 4 «συλλεκτικές» εμφανίσεις τις Παρασκευές 1 και 8 και τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου 2016.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2014 ένα ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Με αποσκευή μια «Μικρή βαλίτσα», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και διασκευές, ο Αλκίνοος και η παρέα του ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταφέροντας αισθήματα, γεγονότα, ήχους και λέξεις.

Δείτε περισσότερα Galleries Thomas Hope. Σχέδια της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης

Γόνος οικογένειας μεγιστάνων τραπεζιτών ο Thomas Hope (1769-1831) πραγματοποίησε, κατά το τελευταίο τέταρτο του 18ου αιώνα, το Grand Tour την καθιερωμένη για τους νέους της τάξης του περιοδεία στην Ελλάδα και την Τουρκία. Φιλότεχνος, με μοναδικές συλλογές αρχαιοτήτων, γλυπτικής και ευρωπαϊκής ζωγραφικής, γενναιόδωρος χορηγός και ειδήμων σε θέματα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης ανέτρεψε τα καλλιτεχνικά δεδομένα της εποχής του, αφήνοντας το στίγμα του στην καλλιτεχνική περίοδο Regency.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του καλλιτέχνη από την πρωτεύουσα της οθωμανικής αυτοκρατορίας και πιο συγκεκριμένα: Τοπογραφικά σχεδιαγράμματα και διπλωτά πανοράματα της Κωνσταντινούπολης, επιμέρους απόψεις από διάφορες γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, μνημεία, ναοί, Οθωμανικά παλάτια, αίθουσες του Σεραγιού, πύλες, τζαμιά, ταφικά μνημεία, υπαίθριες κρήνες, πύλες, τα γιαλιά πάνω στο Βόσπορο, οι βάρκες διασκεδάσεων του Σουλτάνου. Επίσης λεπτομέρειες από τα μαγαζιά της αγοράς, καφενεία, εικόνες με τους διάφορους τύπους της Κωνσταντινούπολης, άνδρες γυναίκες με παιδιά, παραστάσεις με ενδυμασίες, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες συνοδευόμενες από μακροσκελείς περιγραφές με επεξηγήσεις και σχόλια. Η σημασία της συλλογής Thomas Hope δεν εξαντλείται μόνο στην αισθητική χαρά που προσφέρει στους φιλότεχνους αλλά αποτελεί και ένα μοναδικό θησαυρό οπτικών μαρτυριών για τους μελετητές του οθωμανικού πολιτισμού.

Διάρκεια: 24/03/2016 – 25/09/2016

Μουσείο Μπενάκη, Κτηριακό Συγκρότημα Κεραμεικού.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
εβδομαδα, dc comics, ote tv, βγείτε, batman, superman, project, επιρροή, νέα, μνήμη, θεατρο, rex, house, ote, οτε, cinema, κύτταρο, φορα, ελλαδα, hope, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ote tv, βγείτε, μνήμη, dc comics, αργεντινη, αυγη, εθνικο θεατρο, εικονες, θεμα, λυδια, μητερα, πλαισιο, σινεμα, τραγουδια, χουντα, ωρα, cinema, ote, αισθητικη, αλκινοος ιωαννιδης, απωθημενα, αψογη, βαρκες, βατικανο, βραδια, γεγονοτα, γεγονος, γινει, δαναη, δεδομενο, δειτε, δρωμενα, διπλο, εβιτα, ευκαιρια, εκθεση, εργα, επιρροή, ερχεται, ζωη, ιδια, ηλικια, ιωαννιδης, καχυποψια, κυκλος, κύτταρο, λεπτομερειες, λυδια κονιορδου, μπατμαν, μικρο, μνημεια, μπενακη, μπορειτε, μυστικα, οθονη, ονομα, παιδια, πεθανε, πεμπτη, περιβαλλον, πυλες, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, σκηνοθεσια, σναιντερ, σωμα, στιγμα, συγχρονο, σχεδια, σχεδιο, σχολια, τουρκια, φορα, χειλη, χρονος, χαρα, batman, class, δημητρης, εμφανισεις, εθνικο, house, hope, project, λεξεις, μπροστα, rex, single, superman, ταξιδι, θεματα
Τυχαία Θέματα