Mompetition: ο ανταγωνισμός των μαμάδων

‘Mompetition’: ‘Mom’ + ‘Competition’! Το νέο σύνδρομο που έχει καταλάβει τις μαμάδες παγκοσμίως να αποδείξουν ότι κατέχουν το θέμα της μητρότητας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Οι προθέσεις δεν είναι ποτέ κακές, σκοπός είναι να προσφερθούν αφιλοκερδώς οι γνώσεις γιατί όπως και να το κάνουμε τόση μελέτη έχει πέσει, έχουμε εντρυφήσει στο θέμα, να μην μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας; Να μην βοηθήσουμε το συνάνθρωπο; Αυτό για τα προσχήματα. Γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα αστείο ανταγωνισμό που πιάνει πολλούς γονείς να αποδείξουν ότι το παιδί τους – και κατ’επέκταση και εκείνοι –

είναι το πιο έξυπνο, το πιο ικανό, το πιο ταλαντούχο!

Μερικά, λοιπόν, από τα αγαπημένα θέματα των μαμάδων και άρα στο επίκεντρο του mompetition:

Ο μητρικός θηλασμός: Από τις πρώτες ερωτήσεις που μια μάνα δέχεται είναι γύρω από το θηλασμό. Εάν θήλασε, πόσο θήλασε. Και φυσικά εάν τολμήσεις να πεις πως δεν θήλασες στο πυρ το εξώτερον.Τα πρώτα βήματα: Όλα τα παιδιά περπατάνε, μην ανησυχείς. Το καθένα έχει τους δικούς του ρυθμούς! Ένας άλλος τρόπος για να σου πουν ότι άργησε. Και φυσικά τα άλλα παιδάκια περπάτησαν νωρίς, δεν μπουσούλησαν, δεν έπεφταν.Οι πρώτες λέξεις: Το ίδιο με το περπάτημα, έτσι και με την ομιλία. Μπορώ να φανταστώ πόσο υπερήφανες είναι οι μανούλες που το δικό τους παιδί μιλάει νωρίτερα από τα άλλα. Θεωρούν ότι είναι και δικό τους επίτευγμα. Πότε μίλησε, ποιες λέξεις είπε, πόσες λέξεις λέει, το λεξιλόγιο του και φυσικά λίγο αργότερα πόσες γλώσσες μιλάει/καταλαβαίνει.Όχι πια πάνα: Η εκπαίδευση της τουαλέτας είναι ένα προσωπικό στοίχημα που βάζει κάθε μητέρα με τον εαυτό της. Το ρίχνει στην μελέτη προσπαθώντας να βρει τον καλύτερο τρόπο για να απαλλαγεί από την πάνα. Κάθε παιδί και μια ιστορία! Κάθε μάνα και ένας πόνος. Αλλά φυσικά στον κόσμο του mompetition ο πόνος της μάνας αποκρύπτεται επιμελώς. Όχι δεν προσπάθησαν καθόλου. Όλα ήταν τόσο εύκολα. Τώρα εάν έκανε και 3 μήνες για να πάει το παιδί τουαλέτα και πολλά στρώματα λερωμένα είναι ένα άλλο θέμα.‘Μαμ’ time: Τρώει το παιδί σου το ‘κατηγορείς’ για λαιμαργία δεν τρώει τρελαίνεσαι στην υπερπροσπάθεια. Σε όποια κατηγορία και να ανήκεις πάντα κάτι σου φταίει.Ύπνος: Κοιμάται δεν κοιμάται. Μόνο του, με παρέα.

Μήπως τελικά παθαίνουμε ένα είδος εμμονής να τα κάνουμε όλα τέλεια και να προσφέρουμε μόνο το καλύτερο; Και όταν δεν τα καταφέρνουμε τι γίνεται; Αποκτάμε τύψεις και ενοχές! Ενοχές, ανταγωνισμός, ανασφάλειες και αυτοκριτική είναι αληθινά συναισθήματα που λίγες τα παραδέχονται!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα