John Nash: Ο επιστήμονας – φαινόμενο νεκρός σε αυτοκινητιστικό

O μαθηματικός και οικονομολόγος John Nash ένας από τους λαμπρότερους επιστήμονες του 20ου αιώνα, ο οποίος από τα 29 του χρόνια έπασχε από σχιζοφρένεια σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα μαζί με τη γυναίκα του Alicia Nash στην ηλικία των 86 ετών. Το ζευγάρι επέβαινε σε ταξί, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Το τραγικό νέο

κλόνισε τον Russel Crowe ο οποίος τον υποδύθηκε στην βραβευμένη με όσκαρ ταινία «Beutiful mind» που ήταν εμπνευσμένη από τη ζωή του. Την Κυριακή στις 24 Mαΐου, ο 51χρονος ηθοποιός ανάρτησε στο twitter το εξής συγκινητικό μήνυμα «Μένω εμβρόντητος… Η καρδιά μου βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του John και της Alicia. Ήταν δύο εξαίρετοι σύντροφοι, δύο εξαίρετα μυαλά δύο εξαίρετες ψυχές».

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απώλεια για την επιστημονική κοινότητα, αφού ο Αμερικανός νομπελίστας μεταξύ λογικής και παράνοιας (έπασχε από σχιζοφρένεια από τα 29 του χρόνια) δημιούργησε την περίφημη ισορροπία Nash, μία σύγχρονη μαθηματική θεωρία παιγνίων που μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε πολλούς τομείς επιστημών όπως η πληροφορική, η πολιτική, η οικονομία και η βιολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα