#CityBlogging: Δύο φεστιβάλ που δίνουν το σύνθημα πως το καλοκαίρι είναι εδώ

15:22 7/6/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Ξέρεις ότι αυτή η πόλη ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη της όταν αρχίζουν τα πρώτα φεστιβάλ γαστρονομίας, τέχνης, μουσικής, θεάτρου, κινηματογράφου. Και αυτό το καλοκαίρι υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις από κάθε φεστιβαλική άποψη. Την εβδομάδα που πέρασε βρέθηκα σε δύο φεστιβάλ τα οποία και σας παρουσιάζω, το μεν πρώτο για να θυμίσω ότι στην Ιερά οδό βρίσκεται ένας αγαπημένος κινηματογράφος όπου μπορείς να δεις τις καλύτερες ταινίες, το δε δεύτερο, για να μας θυμίσει ότι η τέχνη μπορεί να είναι προσιτή

αλλά καθόλου «φτηνή».

Αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη

Ο παλιός κινηματογράφος Λαϊς στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι το «σπίτι» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος που αποτελεί την εξέλιξη της δραστηριότητας της Κινηματογραφικής Λέσχης Αθηνών η οποία ιδρύθηκε το 1950 από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών και η ιστορική πρώτη προβολή της έγινε στις 22 Νοεμβρίου 1950, στην αίθουσα «Παρνασσός», με την ταινία Το Κοράκι του Ανρί Κλουζό.

Στην οθόνη του Λαΐς βλέπεις καλές, ποιοτικές ταινίες. Μια τέτοια παρακολούθησα και εγώ στην έναρξη του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου. Η ταινία «Τρούμαν» που σάρωσε τα βραβεία Goya (συνολικά 5) είναι μια συγκινητική ελεγεία για τη φιλία και την αγάπη. Ένα ειλικρινές πορτραίτο των σχέσεων και πώς ο θάνατος είναι ένα κομμάτι κι αυτός της ζωής.

Η ταινία παρακολουθεί δύο παιδικούς φίλους, που μετά από αρκετά χρόνια ξανασυναντιούνται. Ο Χουλιάν και ο Τομάς και ο πιστός του σκύλος Τρούμαν θα περάσουν μαζί μερικές αξέχαστες μέρες, όπου θα θυμηθούν ιστορίες από τα παλιά, θα νοσταλγήσουν την παλιά ζωή τους, θα κλάψουν, καθώς αυτή η σύντομη συνάντησή τους θα είναι και η τελευταία. Αυτό το καλοκαίρι είναι από τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

Αύριο Τετάρτη αξίζει να παρακολουθήσετε την ταινία Η Φαμίλια. Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Πούτσιο που ενώ φαινομενικά ζούσε μια φυσιολογική ζωή, παράλληλα διέπραττε απαγωγές και δολοφονίες. Κέρδισε βραβείο Goya καλύτερης Λατινοαμερικάνικης ταινίας. Σκηνοθετεί ο υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα Πάμπλο Τραπερό.

Αμέσως μετά την Ταινιοθήκη η Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίθει επιλογών για να συνεχίσετε τη βραδιά σας. Σας προτείνω τον κήπο στο Πυρολίκι, μια οικογενειακή ταβέρνα, μεζεδοπωλείο με ωραίες γεύσεις και καλή ρακί.

Back to Athens

Άλλη μια ενδιαφέρουσα δράση στην πόλη αυτήν την εβδομάδα είναι το διεθνες Φεστιβάλ τεχνών Back to Athens. Από τις 3 Ιουνίου και έως τις 11 Ιουνίου, το 4ο Back to Athens μετακομίζει στην ιστορική πλατεία Εξαρχείων.

Δρώμενα, περφορμανς, εκθέσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις από διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες ζωντανεύουν χώρους επάνω και γύρω από την πλατεία και προσφέρουν θέαμα αλλά και τροφή για σκέψη…. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρεις εδώ.

Και αφού βρεθείτε στο Φεστιβάλ στην πλατεία Εξαρχείων αμέσως μετά ανηφορήστε στη Σίνα εκεί στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου για να πιείτε ένα ποτήρι κρασί συνοδεύοντας το με υπέροχες γεύσεις στο Scala Vinoteca. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει μια γεμάτη βραδιά!

Keywords
Τυχαία Θέματα