«Ορφανά» ίχνη DNA στον τόπο του εγκλήματος της Αγραφιώτου

14:04 7/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Ορφανά» ίχνη DNA στον τόπο του εγκλήματος της ΑγραφιώτουΤρίτη, Ιούνιος 7, 2016 - 14:03

Τα νέα ευρήματα της Αστυνομίας, που δίνουν περισσότερες ελπίδες εντοπισμού του δράστη

Τις ελπίδες τους στα δείγματα γενετικού υλικού που ανακάλυψαν στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρή η Ελευθερία Αγραφιώτου στηρίζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς το αποτύπωμα που φέρεται ότι ανήκει στον άνθρωπο που έκοψε βίαια το νήμα τη ζωής της

άτυχης γυναίκας δεν είναι ιδιαίτερα αξιοποιήσιμο.

Οι ειδικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας που ερευνούν τον τόπο του φρικτού εγκλήματος ανακάλυψαν «ορφανά» ίχνη DNA. Για τον λόγο αυτόν, οι άνδρες της Ασφάλειας καλούν εδώ και ημέρες στα γραφεία τους εργάτες που πήραν μέρος στην κατασκευή του υπόγειου γκαράζ και προσωπικό του σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια να αφαιρέσουν από τον κατάλογο των γενετικών στοιχείων που έχουν συλλέξει όσους έχουν εργασιακή σχέση με τον χώρο. Ισως έτσι καταλήξουν ότι το γενετικό υλικό ανήκει στον δράστη, έστω και αν παραμείνει αταυτοποιήτο.

Δυστυχώς, όμως, το αποτύπωμα που έχουν στα χέρια τους, και είναι σίγουροι ότι είναι του δολοφόνου, αν και ταυτοποιείται με τα αποτυπώματα ατόμου γνωστού της 69χρονης, δεν έχει αποκωδικοποιηθεί πλήρως, γιατί βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση.

Η ταύτιση

Για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο ενοχής ένα αποτύπωμα, θα πρέπει να ταυτίζεται σε 109 σημεία στις γραμμές του δαχτύλου με αυτό του υπόπτου. Το συγκεκριμένο, που βρέθηκε στο δεύτερο υπόγειο του γκαράζ, είναι μισό και οι ειδικοί το έχουν ταυτοποιήσει μόνο σε 89 σημεία! Βέβαια, δεν παύει να πρόκειται για ένα σοβαρό στοιχείο, όμως χρειάζεται επιπλέον έρευνα, καθώς δεν υπάρχει ακολουθία παρόμοιων αποτυπωμάτων στους χώρους όπου έγινε το άγριο έγκλημα.

Η διερεύνηση των δύο υπόγειων γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλα αποτυπώματα που ανήκουν στον δράστη. Στο μεταξύ, εντοπίστηκε και το σημείο στο οποίο ο δολοφόνος κατάφερε να εγκλωβίσει την άτυχη συνταξιούχο και να της καταφέρει τα πρώτα καίρια χτυπήματα στο κεφάλι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 69χρονη προσπάθησε να διαφύγει στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον πρώτο όροφο του γκαράζ για να ζητήσει βοήθεια, όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο της. Ομως εκείνος την πρόλαβε και την τράβηξε σε μια εσοχή στην πόρτα του κλιμακοστασίου, όπου άρχισε να τη χτυπά από τοίχο σε τοίχο για να την κάνει να σωπάσει.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα