Cities story

Λειώνουν τα Prada μας στη βιοπάλη.

Από την Ινώ Κοέν.

Κοιτάζω τα ταλαιπωρημένα μου πέδιλα και αναρωτιέμαι πόσο ακόμα θα αντέξουν. Ένα, το πολύ δύο καλοκαίρια ακόμα. Οι παλιές ένδοξες μέρες του Sex & the City έχουν τελειώσει. Τώρα τα κόκκινα ψηλοτάκουνα Manolo Blahnik καμαρώνουν μέσα από τη ντουλάπα σαν αγάλματα σε σκοτεινό μουσείο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλές ευκαιρίες να τα

βάλω, ούτε και ιδιαίτερη όρεξη πια. Η κρίση άλλαξε τον τρόπο ζωής και διασκέδασής μας. Προτιμάμε να μαζεύομαστε χαλαρά σε σπίτια ή σε οικονομικά εστιατόρια. Μαζί αλλάζει και το ντύσιμό μας. Το στυλ τώρα είναι χαλαρό και πιο δημιουργικό. Σταματήσανε οι επιδείξεις των κραυγαλέων logo, των ακριβών brand. Γκλαμουριά τέλος.

Φοράω καθημερινά, τα «προ κρίσης» χαμηλοτάκουνα παπούτσια μου. Αντέχουν ακόμα, αντάξια της φήμης τους. Πρόσφατα πήγα στο Τακούνι Star (συμπαθέστατοι και οικονομικοί, στη Σκουφά) ένα ζευγάρι πορτοκαλί Tory Burch πέδιλα που χάσκανε μπροστά με ένα μεγάλο χαμόγελο. Δεν μετανιώνω που τ’ αγόρασα, τα έχω χαρεί και με το παραπάνω.

Τα ψηλά τακούνια κάνουν κακό στα πόδια. Έχετε δει φωτογραφίες με τα κότσια της Victoria Beckham; Ο Θεός να μας φυλάει! Δουλεύοντας αμέτρητες ώρες, δεν αντέχω να ανεβοκατεβαίνω σκάλες, ούτε να γκρεμοτσακίζομαι βρίζοντας με 10πόντα στιλέτα στους δρόμους της Αθήνας. Και το βράδι να κοιμάμαι με τα πόδια ψηλά (όχι για καλό σκοπό), πάνω σε μαξιλάρες για να ξεπριστούνε. Πρόσφατα θαύμασα κάτι παπούτσια, πραγματικά αριστουργήματα στη ντουλάπα της Χριστίνας. Δυστυχώς με πληροφόρησε ότι είναι για να τα φοράς και να λες «Τα είδατε; Ωραία τώρα αλλάζω, γιατί δεν αντέχονται πάνω από 10 λεπτά.»

Κι’ έτσι προτιμάω τα μεσαία τακούνια, ή ακόμα καλύτερα, καλοφτιαγμένες μπαλαρίνες που τώρα τις φτιάχνουν με κρυφούς πάτους για να είναι πιο αναπαυτικές. Και τα All Star-άκαι μου. Παλιά αγάπη.

Διαβάζοντας περιοδικά και sites και βλέποντας τις στυλιστικές προτιμήσεις των γυναικών όλων των ηλικιών, σε διάφορες φάσεις, κατέληξα ότι τα All Star είναι κλασσική αξία. Βέβαια, όπως λέει και η Ρεβέκκα (που με μάλωσε) υπάρχει στιγμές για All Star και στιγμές για Louboutin, και δεν αντιλέγω.

Αγαπώ τα All Star-άκια, γιατί έχουν ‘άποψη’. Είναι οικονομικά και τα βρίσκω σε διάφορα χρώματα, ανάλογα με τα γούστα και το στυλ. Κόκκινα, για χαρούμενη διάθεση να μου θυμίζουν το σχολείο. Ροζ για το καλοκαίρι. Και τα άσπρα που είχε παρατήσει η αδερφή μου, είναι αυτά που φοράω πιο συχνά. Μέχρι και στο γραφείο, με μαύρο στενό παντελόνι και σακκάκι. Στην αρχή με κοιτάγανε σαν ΟΥΦΟ αλλά έχουν καθιερωθεί τις Παρασκευές.

Η μόδα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη ζωή, και όχι το αντίθετο. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Το ίδιο κάνει και η βιομηχανία της μόδας, αργά ή γρήγορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα