6+1 προτάσεις για διασκέδαση & ψυχαγωγία

Τρεις κινηματογραφικές ταινίες, δύο παραστάσεις που επιστρέφουν στη θεατρική Αθήνα, μία πρόταση για έξοδο για φαγητό και μια ιδιαίτερη εμπειρία στο θέατρο Badminton είναι οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > 71

Το 1971 στη Βόρεια Ιρλανδία οι συγκρούσεις κλιμακώνονται και ο φόβος για εμφύλιο πόλεμο εντείνεται. Ένας νεαρός Βρετανός στρατολογείται

στο Μπέλφαστ. Η πόλη είναι διχασμένη σε «πιστούς» Προτεστάντες και «εχθρικούς» Καθολικούς. Και οι δύο πλευρές έχουν παραστρατιωτικές οργανώσεις, ενώ συμμορίες του δρόμου και μυστικοί πράκτορες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, ο καθένας με βάση τις αρχές τους. Η ταινία τιμήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ βενετίας, αλλά και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας. (Seven Films)

Δείτε περισσότερα Galleries Annie

Το διάσημο μιούζικαλ αφού μάγεψε την περασμένη χρονιά στην Αθήνα 50.000 μικρούς και μεγάλους θεατές, επαναλαμβάνεται στο θέατρο Ακροπόλ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ο Παύλος Χαϊκάλης και η Άννα Παναγιωτοπούλου μαζί με τον Γιάννη Σαββιδάκη, την Βίκυ Καγιά καθώς και την ηθοποιό και χορογράφο της παράστασης Άννα Αθανασιάδη, θα ερμηνεύσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τον ρόλο της μικρής θα αποδώσουν οι Αδαμαντία Μαστροδούκα και Ζωή Πετράκη. Η Θέμις Μαρσέλλου σκηνοθετεί ένα παραμύθι αγάπης με μελωδίες και τραγούδια.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ: Ιπποκράτους 9-11 , Τηλ. 210-3643700, www.acropoltheater.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Το φιλί της γυναίκας αράχνης

Η παράσταση επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο 104.

1976, Αργεντινή, χούντα. Ο Βαλεντίν είναι φυλακή γιατί είναι αριστερός. Ονειρεύεται την επανάσταση. Ο Μολίνα είναι φυλακή γιατί είναι ομοφυλόφιλος. Ονειρεύεται την αγάπη. Μοιράζονται το ίδιο κελί. Ως θεατρικό έργο, σε προσαρμογή του συγγραφέα Μανουέλ Πουίγκ, έχει παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο.

Ερμηνεύουν: Αποστόλης Τότσικας & Μιλτιάδης Φιορέντζης. Μετάφραση – Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Αλέξης Ρίγλης.

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, τηλ 210 3455.020

Δείτε περισσότερα Galleries Ελλάδος Εικόνες

Το «Ελλάδος Εικόνες» έχει πραγματοποιήσει μια άκρως επιτυχημένη δεκαπενταετή πορεία και έχει αναδειχτεί στο αγαπημένο μουσικό μεζεδοπωλείο των νοτίων προαστίων. Τώρα τώρα επανέρχεται ανανεωμένο σε ένα καινούριο χώρο που θα γίνει το καινούριο σας στέκι. Ένα πλούσιο μενού με πιάτα εμπνευσμένα από όλες τις περιοχές της χώρας μας πάντα με αγνά ντόπια υλικά. Κρητικό ραβασάκι, μπουρέκι γαρίδας, τηγανάδα, ριζότο καραβίδας, πολίτικο κεμπάπ, φάβα Σαντορινιά…

Ποσειδώνος 10, Παραλία Αλίμου

Τηλ. 210 9824620

Δείτε περισσότερα Galleries Το ανθρώπινο κεφάλαιο

Ιταλία, Μιλάνο. Ένα τζιπ συγκρούεται με έναν άτυχο ποδηλάτη μια νύχτα πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων. Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Πώς αυτό το ατύχημα συνδέει και παράλληλα ανατρέπει τη ζωή των δύο οικογενειών Μπερνάσκι και Οσόλα που βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας; Η πολυβραβευμένη ταινία του Paolo Virzi αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2015. Βασισμένη στο bestseller “Human Capital” του Stephen Amidon, η ταινία χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια, το καθένα από τα οποία προσεγγίζει την ιστορία από την οπτική γωνία διαφορετικού χαρακτήρα. Ο Ιταλός σκηνοθέτης αποκαλύπτει σε κάθε κεφάλαιο από ένα κομμάτι του πάζλ, επιτρέποντας στον θεατή να παρακολουθεί ταυτόχρονα πολλαπλές ιστορίες, να γνωρίσει σε βάθος τους χαρακτήρες και να ανυπομονεί διαρκώς για την εξέλιξη της πλοκής. Παίζουν: Valeria Golino, Valeria Bruni Tedeschi, Fabrizio Bentivoglio, Fabrizio Gifuni. Η ταινία προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας». (Strada Films)

Δείτε περισσότερα Galleries Ένα γενναίο ψέμα

Σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ Philippe Falardau (Moniseur Lazhar) και παραγωγή των Ron Haward (Ένας υπέροχος άνθρωπος) η εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, συγκλονιστική ιστορία της ταινίας ακολουθεί μια ομάδα νεαρών Σουδανών προσφύγων, από την κόλαση του πολέμου μέχρι τη γη της επαγγελίας, τις ΗΠΑ. Εκεί, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες του δυτικού πολιτισμού για πρώτη φορά, καταφέρνουν να αναπτύξουν μια δυνατή φιλία με μία παράτολμη Αμερικανίδα (η βραβευμένη με Όσκαρ, Reese Witherspoon) η οποία αναλαμβάνει να τους βοηθήσει. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, η Αφρικανική ήπειρος και συγκεκριμένα το Σουδάν βρισκόταν στο επίκεντρο της Ιστορίας λόγω του πολέμου. Περισσότερα από 100.000 παιδιά έμειναν ορφανά και αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν με τα πόδια χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν σε ένα ασφαλές μέρος. Τότε ήταν που οι ΗΠΑ και το Σουδάν συνεργάστηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «Τα Χαμένα Αγόρια», με σκοπό να μεταφέρουν χιλιάδες από αυτά τα παιδιά στις ΗΠΑ. (Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Dialogue in the dark

Η εγκατάσταση που άλλαξε τη ζωή 10.000 Αθηναίων, θα μείνει στο Θέατρο Badminton λίγους ακόμα μήνες πριν συνεχίσει τη διεθνή της πορεία.

Τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα; Πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης; Το «Dialogue in the Dark», ένα πρωτοποριακό δρώμενο στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες σε πάνω από 30 χώρες.

Κρατήσεις: Ταμείο θεάτρου Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή – τηλ. 210 8840600

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, cinema, Reese Witherspoon, Ελλάδος Εικόνες, θέατρο, ταινίες

Keywords
νυχτες πρεμιερας, θεατρο ακροπολ, reese witherspoon, αθηνα, θεατρο, badminton, films, ακροπολ, τηλ, μετάφραση, τζιπ, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, ηπα, odeon, tags, cinema, Γόνδολες της Βενετίας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, η ζωη, θεατρο ακροπολ, φεστιβαλ κινηματογραφου, μετάφραση, χωρες, ακινητα, αργεντινη, γκαζι, γωνια, εικονες, ηπα, ηπειρος, ιρλανδια, μιλανο, ριζοτο, ταινιες, τραγουδια, φαβα, φιλια, χουντα, ψεμα, cinema, αγαπη, αννα παναγιωτοπουλου, αννα, ατυχημα, βικυ, βικυ καγια, βορεια, φαγητο, γεγονοτα, γινει, δειτε, εβδομαδα, εμειναν, εξελιξη, ζωη, ιδιο, θεατρο badminton, κεμπαπ, κεφαλαιο, μηνες, μιλτιαδης, μιουζικαλ, νυχτα, ομαδα, παντα, ορια, παιδια, παζλ, πιατα, προβληματα, ρολο, συγκεκριμενα, σκηνοθεσια, τζιπ, τηλ, τοτσικας, φυλακη, φεστιβαλ, φιλι, φοβος, φορα, ακροπολ, badminton, class, κομματι, μεινει, παυλος, ποδια, reese witherspoon, single, υλικα
Τυχαία Θέματα