5 κινηματογραφικές προτάσεις για αυτή την εβδομάδα

«Ο κινηματογράφος είναι η πιο όμορφη απάτη στον κόσμο» Jean-Luc Godard

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Bikes VS Cars

Από το Σάο Πάολο ως το Λος Άντζελες και την Μπογκοτά, ακτιβιστές ανά τον κόσμο προσπαθούν να επιβάλουν την κουλτούρα της αστικής μετακίνησης με ποδήλατο. Απλό στη σύλληψη και τις ιδέες του οικολογικό ντοκιμαντέρ με κινηματογραφική ματιά.

Μια σουηδική παραγωγή σε σκηνοθεσία του

Φρέντρικ Γκέρτεν.

Δείτε περισσότερα Galleries Macbeth

Μετά το θρίαμβό του στη μάχη, ο Σκοτσέζος πολέμαρχος Μάκβεθ συναντά τρεις μάγισσες, οι οποίες του προφητεύουν πως σύντομα θα ανέβει στο θρόνο. Κυριευμένος από φιλοδοξία και ενθαρρυμένος από τη γυναίκα του, δολοφονεί το βασιλιά και παίρνει τη θέση του.

Αγγλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ με τους: Μάικλ Φασμπέντερ, Σον Χάρις, Ντέιβιντ Θιούλις, Μαριόν Κοτιγιάρ.

Δείτε περισσότερα Galleries Έβερεστ

Έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα μα παραμένει σταθερά προτεινόμενη ταινία.

Τον Μάιο του 1996 δύο ομάδες ορειβατών επιχειρούν να ανέβουν στο Έβερεστ, όταν, στο τελευταίο στάδιο της αναρρίχησης, πλήττονται από μια φονική χιονοθύελλα. Μια αληθινή ιστορία και μια ταινία που μας κρατάει μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπαλτάσαρ Κορμακούρ με τους: Τζέισον Κλαρκ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζος Μπρόλιν, Έμιλι Γουάτσον.

Δείτε περισσότερα Galleries Starlet, Νύχτες Πρεμιέρας

Οι δρόμοι της 21χρονης Τζέιν -μιας επίδοξης ηθοποιού που περνά τις μέρες της παρέα με τη σκυλίτσα της Στάρλετ και μαστουρώνοντας με τους συγκατοίκους της- και της Σέιντι, μιας μονόχνοτης ηλικιωμένης χήρας, ανταμώνουν όταν η πρώτη θα αγοράσει από τη δεύτερη ένα θερμός, το οποίο περιέχει κρυμμένα αρκετά χιλιάδες δολάρια. Αναποφάσιστη για το αν πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα, η Τζέιν αρχίζει να περνά χρόνο με την Σέιντι. Μόνο που στην ασυνήθιστη φιλία που θα αναπτυχθεί, τα χρήματα δεν αποτελούν το μοναδικό μυστικό.
Στο «Starlet», ο Μπέικερ αφήνει το Μανχάταν για τη δυτική ακτή και το πάντα ηλιόλουστο San Fernando Valley της Καλιφόρνια, προκειμένου να εξετάσει στερεότυπα και προκαταλήψεις μέσα από το πρίσμα μιας αναπάντεχης φιλίας. Παρά τη φαινομενική τους κανονικότητα, οιήρωές του αποδεικνύονται και πάλι εκείνοι που φλερτάρουν με τον κοινωνικό στιγματισμό, αναπτύσσοντάς τους μέσα από το ίδιο, άμεσο, φρέσκο και φυσικό αφηγηματικό στυλ που τελειοποιεί ταινία με την ταινία. Οι πρωτοεμφανιζόμενες Ντρι Χέμινγουεϊ (δισέγγονη του σπουδαίου συγγραφέα) και Μπεσέντκα Τζόνσον, λάμπουν στους ρόλους των Τζέιν και Σέιντι αντίστοιχα.

2/10/2015
Αίθουσα: Δαναός 2
Ώρα: 18:30

Δείτε περισσότερα Galleries The Intern - ο Αρχάριος

Ο 70χρονος χήρος και συνταξιούχος Μπεν Γουίτακερ προσλαμβάνεται από μια εταιρεία πωλήσεων μέσω διαδικτύου ως εκπαιδευόμενος, για να αποδείξει γρήγορα πως η εργασιακή πείρα δεν είναι ποτέ ντεμοντέ. Εκεί αναπτύσσει μια σχέση πατρική με τη head που την βοηθάει να αυτοπροσδιοριστεί καλύτερα και να ξεπεράσει τα διάφορα εμπόδια.

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νάνσι Μέγιερς με τους: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Αν Χαθαγουέι, Ρενέ Ρούσο.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 κινηματογραφικές προτάσεις για αυτή την εβδομάδα,