11 +1 «γελοίες» συνήθειες των μαμάδων

Λένε πώς η μητρότητα αλλάζει τον άνθρωπο.

Κι όμως, η πεποίθηση αυτή επιβεβαιώνεται από κάθε μητέρα αν σκεφτεί για λίγο την καθημερινότητά της. Εκτός από την αγάπη και το ενδιαφέρον που τρέφει για τα παιδιά της, υιοθετεί ασυναίσθητα κάποιες γελοίες συνήθειες που αν τις σκεφτεί με καθαρό μυαλό, θα θυμηθεί πώς κάποτε τις κορόιδευε και έλεγε την φράση παγίδα «Δεν θα το κάνω ποτέ εγώ αυτό όταν θα γίνω μάνα…»

•Tέλος τα σέξι εσώρουχα: Η πλειοψηφία των γυναικών με την απόκτηση του μωρού τους σταματούν να επενδύουν σε σέξι εσώρουχα. Αντιθέτως, το συρτάρι τους γεμίζει με βαμβακερά σε αποχρώσεις

του λευκού και του μπεζ. Η φράση «Τώρα, είμαι πια μάνα» ακούγεται συνεχώς σαν να φεύγουν από το μαιευτήριο με την οδηγία αυτή. Η αλήθεια είναι πώς υπάρχει γυναικολογική εξήγηση που στηρίζει την τάση των λευκών εσωρούχων αλλά κανένας δεν λέει πώς πρέπει να είναι λευκά. Χάθηκαν τα μαύρα, τα μπλε, τα πουά έστω τα ιβουάρ;

•Κάθε μέρα οι μαμάδες ρωτούν «Πώς ήταν η μέρα σου στο σχολείο;» Από το νηπιαγωγείο μέχρι να τελειώσουν τα παιδιά το σχολείο τους, η φράση αυτή είναι must. H αλήθεια είναι πώς δεν θα πρέπει να είμαστε άδικοι μαζί τους. Η μητέρα ενδιαφέρεται και θέλει να μάθει τα νέα του παιδιού της. Αν όμως, ακούσει τις απαντήσεις των παιδιών της, για παράδειγμα του 4 χρόνου γιου της «Εεε, δεν θυμάμαι, θες να παίξουμε τώρα;» ή αργότερα του εφήβου «Καλά», θα καταλάβει πώς πρέπει να αλλάξει επειγόντως τη διατύπωσή της.

•Οι απειλές που λένε στα μικρά τους όταν γίνονται έξαλλες. Οι δε τιμωρίες του τύπου «δεν θα σου δώσω σοκολάτα», «πήγαινε αμέσως στο δωμάτιο σου», «Θα φωνάξω τον μπαμπούλα», όχι μόνο δεν τηρούνται ποτέ αλλά τα μικρά σας γελούν μ΄ αυτές.

•«Η ζάχαρη κάνει κακό», «Θα πέσουν τα δόντια σου», «Θα πονέσει η κοιλιά σου από τη σοκολάτα»… «Έλα, μη κλαις θα πάμε να πάρουμε γλειφιτζούρι», τελικά θα αποφασίσετε αν κάνει καλό ή όχι;

•Οι περισσότερες μαμάδες στην απελπισία τους να πάρουν τα παιδιά τους βιταμίνες είναι ικανές να σκαρφιστούν απίστευτα πράγματα για να τα ξεγελάσουν. Λιώνουν τα λαχανικά, κρύβουν την τομάτα κάτω από τις πατάτες ή το κρέας, ισχυρίζονται πώς η πορτοκαλάδα έχει πολεμιστές που αγωνίζονται για την υγεία μας, και πόσες ακόμα φανταστικές ιστορίες μπορούν να σκεφτούν προκειμένου να πείσουν τα μικρά τους να φάνε φρούτα και λαχανικά.

•Πιστεύουν πώς μπορεί να έχουν κάποια στιγμή ένα ήρεμο δείπνο με τον άντρα τους, όπως παλιά. Δυστυχώς, όσες προσπάθειες κάνουν διακόπτονται από τα μικρά τους. Τελικά, τα νέα τους ως ζευγάρι τα λένε το βράδυ στο κρεβάτι, που και πάλι λόγω της κούρασης ούτε την εισαγωγή δεν προλαβαίνουν.

•Η ώρα του ύπνου. «Θα διαβάσουμε 3 παραμύθια και μετά ύπνο εντάξει;» Αποτέλεσμα; Πότε δεν είναι ο αριθμός που θα συμφωνήσετε, το μικρό λέει άλλη μία και τέλος, κάθε φορά βέβαια που τελειώνετε την ιστορία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κοιμηθείτε εσείς, ενώ εκείνο θα κατέβει από το κρεβάτι και θα παίζει ήσυχα μην σας ξυπνήσει. Τέλος, το πιο κλασσικό σενάριο είναι όταν πλέον έχει αποκοιμηθεί, εσείς παίρνετε μια βαθιά ανάσα και λέτε ψιθυριστά επιτέλους, σηκώνεστε στις μύτες και μόλις κλείνετε την πόρτα «ουφ! ελευθερία» ακούτε «Μαμά…». Το γλυκούλι σας ξύπνησε πάλι!

•Οι διαπραγματεύσεις με τα μικρά τους είναι μοναδικές. Η αλήθεια είναι πώς είναι σκληροί και αμείλικτοι αντίπαλοι.

•Οι μαμάδες την «πατάνε» πολύ εύκολα όταν δεν ακούν. Το «ναι» τους στοιχίζει πολύ ακριβά. «Μαμά, θα πάρουμε ένα κουταβάκι;» η ερώτηση γίνεται όταν μαγειρεύετε, μιλάτε στο τηλέφωνο, στέλνετε ένα επαγγελματικό email, όταν δηλαδή τα μικρά σας ξέρουν πότε θα συμφωνήσετε.

•«Συμφώνησα με την 3 χρονών κόρη μου να ντυθεί μόνη της, ήρθε για πρωινό ντυμένη πριγκίπισσα» Είναι μερικά ανεπανάληπτα στιγμιότυπα της καθημερινότητας.

•Η παγίδα του να μείνουν τα παιδιά ξύπνια μέχρι αργά. Το πρωί μετανιώνετε που συμφωνήσατε. Εκτός του ότι δεν μπορούν να ξυπνήσουν για κανένα λόγο, είναι μέσα στα νεύρα και τη γκρίνια γιατί φυσικά δεν έχουν χορτάσει ύπνο.

•Όταν το μικρό ζιζάνιο σας τρέχει στο σπίτι φωνάζοντας, ξαφνικά προσπαθείτε να μιμηθείτε το ίδιο, καταλήγοντας μετά από 5 λεπτά να συνειδητοποιείτε πώς είστε 2 τελικά 5 χρόνα που τρέχουν γύρω από το τραπεζάκι του σαλονιού φωνάζοντας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post 11 +1 «γελοίες» συνήθειες των μαμάδων appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα