10 Love Movies βασισμένες σε αληθινές ιστορίες αγάπης

Οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές και οι λίγες μέρες ανάπαυλας που μπορεί να έχουμε αυτή την περίοδο είναι η καταλληλότερη ευκαιρία για να δούμε ταινίες χωρίς να κινδυνεύουμε να αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα στα 10 πρώτα λεπτά από κούραση. Κουβέρτα, ένα γευστικό εορταστικό σνάκ και ίσως μερικά χαρτομάντιλα για τις πιο ευαίσθητες καρδιές.

1 ΑΠΟ 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Walk the Line - 2005

O Joaquin Phoenix και η Reese Witherspoon

ενσάρκωσαν ένα από τα θρυλικά και ασύλληπτα ερωτευμένα ζευγάρια του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος. Ο Johnny Cash και η τραγουδίστρια και γυναίκα της ζωής του, June Carter έμειναν στην ιστορία ως ένα ζευγάρι από τα meant to be. O Cash της έγραψε σε ένα γράμμα του «Είσαι το αντικείμενο της επιθυμίας μου. Ο νούμερο ένα επίγειος λόγος για την ύπαρξη μου. Σ΄αγαπώ πάρα πολύ».

Δείτε περισσότερα Galleries Frida - 2002

H βιογραφική ταινία για τη ζωή, τα προβλήματα, τη δημιουργία και τις ερωτικές σχέσης της ασυμβίβαστης Frida Kahlo απέσπασε 2 Όσκαρ και διθυραμβικές κριτικές. Η ελκυστική προσωπικότητα της Μεξικάνας δημιουργού εμπνέει και σήμερα ως σύμβολο δυναμισμού, πάθους και ελεύθερης σκέψης. Η ταινία εστιάζει περισσότερο στη σχέση της με το ζωγράφο Diego Rivera, μα και στην παράνομη σχέση της με τον Trotsky και τις ομοφυλοφιλικές της επαφές.

Δείτε περισσότερα Galleries A Beautiful Mind - 2001

Η ζωή και η σχέση του John Nash, ενός από τους λαμπρότερους μαθηματικούς και οικονομολόγους όλων των εποχών και της συζύγου του, Alicia που τον βοήθησε να ζει μαζί με την σχιζοφρένεια που τον ταλάνιζε από πολύ νεαρή ηλικία, αποτυπώθηκε στην ταινία «A Beautiful Mind». Ο Russel Crowey υποδύθηκε τον Nash, ο οποίος συνάντησε τραγικό τέλος τον φετινό Μάη.

Δείτε περισσότερα Galleries Η Άννα και ο Βασιλιάς - 1999

Η υπόθεση της ταινίας πραγματεύεται την πραγματική ιστορία της Άννα Λάιονοουενς, η οποία στις αρχές του 1860 βρέθηκε στο Σιαμ με το γιο της για να διδάξει αγγλικά στα παιδιά του βασιλιά Μονγκούτ. Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του ημερολογίου της πραγματικής ηρωίδας με πρωταγωνίστρια την Jodie Foster. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ιστορία έχει μεταφερθεί πολλές φορές στην μεγάλη οθόνη, με πρώτη αυτή του 1946.

Δείτε περισσότερα Galleries Καταραμένη Σχέση - 1995

H πολυτάραχη σχέση μεταξύ των ποιητών Arthur Rimbaud τον οποίο υποδύεται ο Leonardo Di Caprio και του Paul Verlaine που αποδόθηκε από τον David Thewlis είναι το αντικείμενο της ταινίας «Total Eclipse» που στα ελληνικά μεταφέρθηκε ως «Καταραμένη Σχέση». Στην ταινία αποτυπώνεται με ιδιαίτερα ρεαλιστικό και σοκαριστικό τρόπο η σχέση των 2 ανδρών χωρίς οι χαρακτήρες να προσεγγίζονται στερεοτυπικά, αλλά προβάλλεται πραγματικά η πολυδιάστατη ανθρώπινη φύση τους, όσο καταστροφική και αν είναι αυτή.

Δείτε περισσότερα Galleries Lady Sings the Blues - 1972

Με την Diana Ross να υποδύεται την Billie Holiday, καταλαβαίνουμε αμέσως πως μιλάμε για μια κομβική και άκρως μουσική βιογραφική ταινία. Η σχέση με τον μεγάλο της έρωτα, Louis McKay (Billie Dee Williams) είναι αυτή που την τοποθετεί στη λίστα μας.

Δείτε περισσότερα Galleries Bonnie And Clyde - 1967

Ο Warren Beatty και η Faye Dunaway ενσαρκώνουν το θρυλικό ζευγάρι που είχαν γίνει ο φόβος κια ο τρόμος των νοτιοδυτικών Πολιτειών της Αμερικής. Ληστείες τραπεζών, κλοπές αυτοκινήτων και φόνοι, συνθέτουν το βιογραφικό του Clyde Barrow και της Bonnie Parker που στην ταίνία του 1967 παρουσιάστηκαν πολύ πιο ρομαντικά.

Δείτε περισσότερα Galleries Boys Don't Cry - 1993

Η ανεξάρτητη ταινία της Kimberly Peirce μιλάει για την κρίση της σεξουαλικής ταυτότητας της Tina και στον αντίποδα την υποκρισία και τον πουριτανισμό της δήθεν φυσιολογικής ζωής των υπόλοιπων πρωταγωνιστών. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία στη Νεμπράσκα του 1993, μια νεαρή κοπέλα που ήθελε να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου, μεταμφιέζεται σε αγόρι με πολλές κατακτήσεις στο γυναικείο πληθυσμό, ώσπου αποκαλύπτεται, με τραγικές συνέπειες, η πραγματική της ταυτότητα. Η ερμηνεία της Hilary Swank της έδωσε το πρώτο της χρυσό αγαλματίδιο σε μια ταινία-μανισφέστο της ελεύθερης σεξουαλικής έκφρασης.

Δείτε περισσότερα Galleries All Good Things - 2010

Ως «Μοιραία σχέση» μεταφέρθηκε στα ελληνικά η ταινία με πρωταγωνιστές τον Ryan Gosling και την Kirsten Dunst. Ο David, γιος ενός εύπορου μεσίτη, παντρεύεται μια νεαρή φοιτήτρια, την Katie, και μαζί φεύγουν από την πόλη για να εγκατασταθούν στην ειδυλλιακή επαρχία του Βερμόντ. Σύντομα όμως ο πατέρας του David τούς αναγκάζει να επιστρέψουν στην πόλη, όπου η κοπέλα αφοσιώνεται στις σπουδές της και στις ασχολίες της, ενώ ο σύζυγός της μυστηριωδώς γίνεται ολοένα πιο βίαιος και επιθετικός. Οικογενειακά μυστικά έρχονται σιγά-σιγά στην επιφάνεια και ξαφνικά η Katie εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος.

Δείτε περισσότερα Galleries Milk - 2008

H δράση του Harvey Milk για τα δικαιώμτα της LGBT κοινότητας στην Καλιφόρνια και η σχέση του με τονν σύντροφό του Scott Smith, έδωσαν την ευκαιρία στον Sean Penn για μια μοναδική ερμηνεία.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: ερωτικές ταινίες, ιστορίες αγάπης, κινηματογράφος, ρομαντικές ταινίες

Keywords
love, movies, movies, αληθινες ιστοριες, ιστοριες αγαπης, love, leonardo di caprio, joaquin phoenix, reese witherspoon, johnny cash, Diego Rivera, jodie foster, faye dunaway, ryan gosling, kirsten dunst, sean penn, joaquin, phoenix, johnny, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, beautiful, john, nash, foster, paul, david, eclipse, lady, blues, diana, louis, κια, τραπεζες, tina, ryan, δραση, scott, smith, tags, βιογραφικο, χριστουγεννιατικες βιτρινες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, madwalk, τελος του κοσμου, γυναικα, ιχνος, κια, μουσικη, σνακ, σχιζοφρενεια, ταινιες, ryan, scott, αγκαλια, αννα, γινει, γινεται, γραμμα, δειτε, εγχειρηση, εγχειρηση αλλαγης φυλου, ευκαιρια, εμειναν, ερχονται, ζευγαρια, ζωη, ζωης, ηλικια, υποθεση, ληστειες, μαη, μυστικα, νεμπρασκα, οθονη, παιδια, προβληματα, πρωταγωνιστες, συντομα, ταυτοτητα, τραγουδιστρια, φυση, φοιτητρια, φοβος, αγορι, beautiful, blues, class, diana, david, ελληνικα, faye dunaway, phoenix, foster, γευστικο, john, joaquin phoenix, joaquin, ιδιαιτερα, jodie foster, johnny cash, johnny, κινηματογραφος, kirsten dunst, κοπελα, καρδιες, lady, leonardo di caprio, louis, nash, paul, reese witherspoon, ryan gosling, sean penn, single, smith, tina, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα