Πρωτοσέλιδα: Η κυβέρνηση συνεργασίας και η συνεδρίαση του Eurogroup

Η κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και τώρα σκληρή δουλειά!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ιστορική μέρα χθες για τον τόπο και για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας -ο 13ος από τη μεταπολίτευση- δίνοντας επιτέλους τέλος

στην παρατεταμένη περίοδο ακυβερνησίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το κρίσιμο στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κρίσιμο στοίχημα για τον νέο Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι να ξεκολλήσει η οικονομία από τις συνθήκες βαθιάς ύφεσης που διανύει το πέμπτο έτος, μέσα από μια σειρά αναγκαίων πρωτοβουλιών για την ώθηση της ανάπτυξης αλλά και την επίτευξη των εξίσου αναγκαίων τροποποιήσεων στο μνημόνιο που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να πάρει μια βαθιά ανάσα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σούπα μου΄πες για την κυβέρνηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί χθες να βγήκε... λευκός καπνός από το Μαξίμου και να απέκτησε πρωθυπουργό η χώρα, τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά οι παθογένειες του χθες επέστρεψαν σε χρόνο ρεκόρ. Δύο μέρες τώρα οι... διαπραγματευτές έσβηναν και έγραφαν ονόματα υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών, που θα ανακοινώνονταν και θα ορκίζονταν σήμερα".

ΕΘΝΟΣ: "Αγώνας δρόμου για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ένα δυναμικό σχήμα, που αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί, η κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ξεκινά αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος που υπήρξε εξαιτίας της παρατεταμένης ακυβερνησίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εκλεκτός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ο Αντώνης Σαμαράς!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από πότε ετοίμαζαν για Πρωθυπουργό τον πρ. πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης... Εντολή προς Σαμαρά «να εφαρμόσεις το Σχέδιο Αφελληνισμού της Ελλάδας»!..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτη μάχη για μισθούς και φόρους".

Η εφημερίδα γράφει "τι θα βάλει στη διαπραγμάτευση η νέα κυβέρνηση. 1. Να παγώσουν οι μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να αναβληθούν οι περικοπές στα «ειδικά μισθολόγια». 2. Να ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου, να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά όχι με απολύσεις. 3. Να «πέσουν» οι συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων και ο ΦΠΑ για να τονωθεί η αγορά".

ΕΣΤΙΑ: "Η νέα Κυβέρνησις υπό τον κ. Σαμαρά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ορκίζεται σήμερα η νέα Κυβέρνησις υπό τον κ. Α. Σαμαρά, ο οποίος ορκίσθηκε χθες Πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την Κυβέρνηση στηρίζουν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά και περιλαμβάνει πολιτικούς και τεχνοκράτες".

Η ΑΥΓΗ: "Ορκίζονται στη λιτότητα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεδομένη η εφαρμογή του Μνημονίου, συζητούμε μόνο επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος, διαμηνύει ο Γιούνκερ. Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά

Keywords
Τυχαία Θέματα