ΠΟΕΣΥ: Άγνωστοι ακόμα οι δράστες για τους τραυματισμούς των δημοσιογράφων

Την αγανάκτησή της ενάντια στις Αρχές εκφράζει η ΠΟΕΣΥ, καθώς δεν έχουν ακόμη βρεθεί οι ένοχοι της επίθεσης ενάντια στον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

"Παραμένουν άγνωστοι ακόμα για τις Αρχές οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού του

δημοσιογράφου, Μανώλη Κυπραίου, αν και πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών, που κάλυπτε επαγγελματικά ο συνάδελφος.

Η άσκηση δίωξης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος, που δεν καταλογίζει ευθύνες στα φυσικά πρόσωπα που προκάλεσαν τον τραυματισμό, επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της ανεμπόδιστης και ελεύθερης άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και καθιστά επιτακτικό τον κολασμό των αστυνομικών, για τη βάρβαρη και στοχοποιημένη επίθεσή τους κατά των επαγγελματιών της Ενημέρωσης.

Η δικαιοσύνη οφείλει ταχύτατα να αποκαλύψει τους δράστες των εγκληματικών επιθέσεων κατά πολλών δημοσιογράφων, με αποκορύφωμα το βαρύτατο τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριου Λώλου, ο οποίος δέχτηκε επίθεση ενώ κάλυπτε επαγγελματικά επιθέσεις ανδρών των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών.

Και για τα δύο αυτά βαρύτατα εγκλήματα η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας είχε ζητήσει δημοσίως συγνώμη και είχε δεσμευτεί να αποκαλύψει τους δράστες, χωρίς μέχρι τώρα να το έχουν πραγματοποιήσει και βεβαίως παραμένει αναπάντητη από τον Ιούλιο του 2011 η μηνυτήρια αναφορά της Π.Ο.Ε.ΣΥ. προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε.

Θυμίζουμε ότι ο Μ. Κυπραίος έχει υποστεί σοβαρή αναπηρία, μετά από ρίψη βόμβας κρότου-λάμψης εναντίον του κι ενώ ασκούσε το δημοσιογραφικό του καθήκον. Η ολιγωρία των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, ενισχύει την προκλητική και επικίνδυνη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών κατά των λειτουργών της Ενημέρωσης και κατά όλων των αγωνιζόμενων πολιτών.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα συνεχίσει να ζητά την αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καταδικάζοντας παράλληλα την ανοχή –αν όχι και ενθάρρυνση- σε φαινόμενα βίας που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη".

Keywords
Τυχαία Θέματα