Webby Awards: BBC, Guardian, Facebook και Pinterest στους νικητές

Τους νικητές της 15ης ετήσιας απονομής των βραβείων Webby παρουσίασε η Διεθνής Ακαδημία Ψηφιακών Τεχνών και Επιστημών.

Τιμώντας τους κορυφαίους ανθρώπους και τις δημιουργίες τους στο διαδίκτυο, τα Βραβεία Webby που υφίστανται από το 1996, παρουσίασαν τους φετινούς νικητές σε περισσότερες από 70 κατηγορίες.

Η ιστοσελίδα Daily Beast του Newsweek κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης ιστοσελίδας ειδήσεων από τους κριτές, ενώ το βραβείο του κοινού πήρε η ιστοσελίδα του BBC News.

H

Guardian, που έχει κερδίσει και παλιότερα, κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ για την ενότητα των βίντεο, με την ταινία «I will never be cut': Kenyan girls fight back against genital mutilation».

Το Wired.com κέρδισε στην κατηγορία των περιοδικών, ενώ την ψήφο του κοινού στην ίδια κατηγορία πήρε το National Geographic.

Το Facebook τιμήθηκε από το κοινό με το βραβείο της μεγαλύτερης κοινωνικής αλλαγής για τον ρόλο που έπαιξε στην Αραβική άνοιξη.

H εφαρμογή επεξεργασίας και διαμοιρασμού εικόνων Instagram τιμήθηκε με το βραβείο Webby Breakout of the Year, ως η πιο επιτυχημένη «έκρηξη» για τα 2012.

Το νέο κοινωνικό δίκτυο Pinterest απέσπασε το βραβείο των κριτών σ.την κατηγορία των social media για φέτος, ενώ η επιλογή του κοινού για την ίδια κατηγορία ήταν το Google+ .

Keywords
Τυχαία Θέματα