Πιο φθηνή στην Αγγλία η νέα Mercedes SLK AMG

Η πιο ισχυρή SLK όλων των εποχών είναι ήδη διαθέσιμη προς πώληση στην αγορά της Αγγλίας, με το κόστος αγοράς να ξεκινά από 66.200 ευρώ. Στις αρχές του μήνα είχε αρχίσει το λανσάρισμά της και στη Γερμανία, όπου παρότι χώρα παραγωγής η τιμή της είναι ακριβότερη, ξεκινώντας από 72.590 ευρώ.Φυσικά για τιμή στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο, καθώς, παρότι φτωχότερη ως χώρα στο σύνολο των μελών της Ε.Ε., το κόστος αγοράς του πανίσχυρου roadster, λόγω των απίστευτων
φόρων του ελληνικού κράτους, εκτοξεύεται στα 106.800 ευρώ.

Η νέα SLK 55 AMG αποδίδει 421 ίππους και 540 Nm ροπής, χάρη στον V8 5,5 λίτρων κινητήρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου AMG Speedshift 7G-Tronic Plus, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Όσοι θέλουν, μπορούν να αποκτήσουν και το πακέτο AMG Performance Package», το οποίο κοστίζει περίπου 4.500-5.000 ευρώ και περιλαμβάνει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τον πίσω άξονα, δισκόφρενα κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά και τριάκτινο τιμόνι ΑMG Performance επενδυμένο με δέρμα nappa και Alcantara.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα