Εκδήλωση αλληλεγύης

Η εκδήλωση “χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ” στοχεύει στην υποστήριξη του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας και στη διάδοση της αλληλεγγύης μεταξύ των οικογενειών. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Cine Καλυψώ.Κυριακή 22 Ιανουαρίου από τις 12πμ.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:
12:00 - 19:00 Χαριστικό – Ανταλλακτικό παζάρι
12:00 – 14:30 Δημιουργική απασχόληση με χρώματα από τις δασκάλες του Π.Ε.Ν.
14:30 – 15:30 Διαδραστική θεατρική παράσταση “Ο ΧΑΧΑ και
η ΧΙΧΙ”
16:30 – 17:30 Κουκλοθέατρο με γιγαντόκουκλες “Η Περιπέτεια των 4 Εποχών”
18:00 – 19:00 Θεατρική διασκευή του παραμυθιού “Τα σπίρτα που άναβαν...όνειρα”

Λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών αφαιρείται η συμβολική τιμή των 5 ευρώ που υπήρχε για τα παιδιά από τις παραστάσεις της εκδήλωσης και
είναι όλες και για όλους δωρεάν!

Επίσης, από τις 12:00 μέχρι τις 19:00 στο Cine Καλυψώ διοργανώνεται απο την ΜΚΟ BabyFeat μία γιορτή για τα παιδιά αφιερωμένη στην αλληλεγγύη, στην ανταλλαγή και στη δημιουργία υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Χαριστικό – Ανταλλακτικό παζάρι [12:00 - 19:00]
Όποιος έχει παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια που είναι πια μικρά για τα παιδιά του, μπορεί να τα φέρει στο παζάρι για να τα ανταλλάξει, να τα χαρίσει. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται παράδειγμα στους νεότερους.

Πράγματα που θα μείνουν από το χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι θα διατεθούν στο ΠΕΝ - ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ΠΕΝ θα δωριστεί από το babyfeat σε άλλες οικογένειες και οργανώσεις όπου υπάρχει ανάγκη.

Σημείο συγκέντρωση παιδικών/βρεφικών αντικειμένων για το χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι θα είναι στη Μεταμορφώσεως 19, Μοσχάτο, τηλ επικοινωνίας 210 - 4835152, Δήμητρα, 9:00 - 21:00.

Δημιουργική απασχόληση με χρώματα από τις δασκάλες του Π.Ε.Ν. [12:00 – 14:30]
Τα έργα των παιδιών θα δοθούν στον σύλλογο καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι την “Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου” – στις 4 Φεβρουαρίου.

Διαδραστική θεατρική παράσταση “Ο ΧΑΧΑ ΚΑΙ Η ΧΙΧΙ” [14:30 – 15:30]Η υπόθεση έχει να κάνει με τον Χαχά και τη Χιχί που ταξιδεύουν μ’ ένα αερόστατο πάνω από τη γη. Στο ταξίδι τους θα γνωρίσουν καινούργιους φίλους αλλά και τον τρομερό κύριο Πόλεμο. Θα καταφέρουν άραγε να απαλλαχθούν για πάντα απ’ αυτόν;
Η παράσταση συνδυάζει το λόγο με την κίνηση και τη μουσική, ενώ τα παιδιά συμμετέχουν κινητικά και ρυθμικά στη ροή της ιστορίας. Προτείνεται για παιδιά από 4 έως 10 ετών.

Χαχά: Ευγενία Παπαδάκη
Χιχί: Νάνσυ Κλαμπάτσα

Κουκλοθέατρο με γιγαντόκουκλες “Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ 4 ΕΠΟΧΩΝ” [16:30 – 17:30]Η ιστορία αναφέρεται στους τέσσερις άρχοντες, βασιλιάδες ζούσαν αρμονικά, όταν ένας απ’ τους βασιλιάδες, το ξένοιαστο και άτακτο Καλοκαίρι, αποφάσισε να κυβερνήσει μόνο του τον κόσμο και να μη δώσει τα ηνία στο Φθινόπωρο.
Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Διασκευή-Σκηνοθεσία-Κατασκευές: Μπέσυ Χαϊκάλη

Cine Καλυψώ
Καλυψούς και Γρηγορίο
Keywords
Τυχαία Θέματα