Οι Pussy Riot έρχονται στη Στέγη

Στο πλαίσιο των συζητήσεων των κύκλων "Λέξεις και Σκέψεις", η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζει την Παρασκευή 24 Μαρτίου, τη διάσημη γυναικεία κολεκτίβα "Pussy Riot" και μιλούν για τα πάντα.Φεμινίστριες και ακτιβίστριες, οι Ρωσίδες Pussy Riot έχουν στήσει κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες περφόρμανς του καιρού μας. Οι Pussy Riot δεν είναι ένα "πανκ συγκρότημα", αλλά μια καλλιτεχνική συλλογικότητα.
Δύο από τα μέλη τους έρχονται στην Αθήνα, στις 24 Μαρτίου, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συνομιλήσουν με το κοινό της Στέγης: η ποιήτρια Masha Alyokhina και η δημοσιογράφος Sasha Bogino.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η Μάσα Αλιόχινα, από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, έχει ιδρύσει και την οργάνωση Zona Prava, για την υποστήριξη των κρατουμένων στις ρωσικές φυλακές. Το ενδιαφέρον της για την κατάσταση των φυλακισμένων στη Ρωσία πυροδοτήθηκε μετά τη δική της πολύμηνη φυλάκιση, καθώς το 2012 κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα του χουλιγκανισμού. Αιτία ήταν μια περφόρμανς των Pussy Riot μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας. Η περφόρμανς, με τίτλο Punk Prayer, κατήγγειλε την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

H Σάσα Μπογκίνο, ενταγμένη τα τελευταία χρόνια στις Pussy Riot, είναι επίσης από τα κομβικά άτομα που συνδέονται με τον οργανισμό Zona Prava, που ιδρύθηκε από τη Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και τη Μάσα Αλιόχινα των Pussy Riot και ο οποίος πλέον παρέχει ενημέρωση και νομική στήριξη σε Ρώσους κρατούμενους και υπόδικους.

Είσοδος δωρεάν

Ημέρα και Ώρα: Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, 19.00
Απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση θέσεων στο http://www.sgt.gr/gre/SPG1807Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.Οι συζητήσεις των κύκλων Λέξεις & Σκέψεις αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του sgt.gr.Τα βίντεο παραμένουν διαθέσιμα στο sgt.gr και μετά το τέλος της εκδήλωσης.Στέγη Ιδρύματος Ωνάση - Κεντρική Σκηνή
Συγγρού 107 | Τηλέφωνο: 2109005800
Keywords
Τυχαία Θέματα