Οι 5 και 1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Το σινεμά κυριαρχεί στις προτάσεις αυτού του τριημέρου, καθώς οι νέες δουλειές του Aronofsky και του Γιάννη Οικονομίδη σίγουρα αποτελούν δέλεαρ για τους σινεφίλ, να πάνε στη μεγάλη οθόνη, ενώ υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προτάσεις. Δεν λείπουν όμως αυτό ΠΣΚ και οι ενδιαφέρουσες παραστάσεις, αφιερώματα σε καλλιτέχνες θρύλους και φεστιβάλ για νέες γυναίκες μουσικούς.ΣΙΝΕΜΑ

-Νώε: Πρωτότυπη εκδοχή περιπέτειας, ταινίας καταστροφής και βιβλικού έπους του πάντα τολμηρού και ιδιαίτερου Darren Aronofsky.
Ο γνωστός σκηνοθέτης να πέφτει στα βαθιά της Βίβλου και να σαλπάρει σε ένα περίεργο κινηματογραφικό ταξίδι στην Κιβωτό του Νώε. Το πλήρωμά του, πάντως, αποτελείται από μερικούς εξαιρετικούς ηθοποιούς.

- Το μικρό ψάρι: Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, με τον Βαγγέλη Μουρίκη να παίζει έναν hit-man, που είναι τελικά ένα μικρό ψάρι, που κολυμπάει στο βούρκο της σάπιας πλευράς της κοινωνίας. Μαζί του και άλλοι σημαντικοί ηθοποιοί, όπως η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Πέτρος Ζερβός, ο Γιάννης Τσορτέκης, αλλά και η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου σε ένα ρόλο έκπληξη.

Συνέντευξη του Βαγγέλη Μουρίκη

-Μικρά όμορφα πλάσματα: Ένα συγκινητικό κοινωνικό έργο, με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία από την πλευρά του σκηνοθέτη Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον. Η αλήθεια πίσω από ένα ίδρυμα που στεγάζει τραυματισμένες παιδικές ψυχές σε ένα αρκετά ποιοτικό έργο του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά και με πρωταγωνίστρια την ανερχόμενη Μπρι Λάρσον.

ΘΕΑΤΡΟ

-"Τα συμβόλαια του εμπόρου - Μία οικονομική κωμωδία" στην Στέγη: Για όσους θέλουν να παρακολουθούν τις διεθνείς τάσεις στο θέατρο, η 4ωρη παράσταση σε κείμενο της βραβευμένη με Νόμπελ Ελφρίντε Γέλινεκ και του σκηνοθέτη Nicolas Stemann είναι μια καλή πρόταση. «Το χρήμα τα έπαιξε και την έκανε για αλλού!» θα μας τραγουδήσουν οι δεκατρείς ηθοποιοί και μουσικοί από την Κολωνία και το Αμβούργο, κολλώντας πάνω τους χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, λίγο πριν τα σκίσουν ή τα κάψουν.
Πα-Σα-Κυ 20:00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ.Συγγρού 107)

ΜΟΥΣΙΚΗ

-Edith the show: Αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ στο Μέγαρο Μουσικής. Τη θρυλική Γαλλίδα τραγουδίστρια με τη χαρακτηριστική βραχνή, λυπημένη φωνή της υποδύεται η Jil Aigrot (Ζιλ Εγκρό), η φωνή της οποίας ακουγόταν να ερμηνεύει τα τραγούδια της Πιαφ, στην ταινία «La Vie En Rose» του Olivier Dahan με πρωταγωνίστρια την Μαριόν Κοτιγιάρ.
Πα-Σα-Κυ 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

-Girlllz United Festival στο Βοτανικός Live Stage: Κορίτσια ενωμένα, ποτέ νικημένα σε ένα σύγχρονο μουσικό φεστιβάλ. Η Ninja Tune, η EMIKA που από τα διεθνή media χαρακτηρίζουν ως τη νέα Beth Gibbons (Portishead). Η IKONIKA η Kατερίνα Καφεντζή a.k.a. Kafka και ακόμα οι NALYSSA GREEN, VIOLET LOUISE και EVIE KOYRTIDES, καθώς και οι BERLIN BRIDES και KATΗRIN THE THRILL αποτελούν το all girl – line up του φεστιβάλ! Σα: 21:00 στο Βοτανικός Live Stage (Ιερά Οδός 72 και Σπύρου Πάτση)

Συνέντευξη της EMIKA
Keywords
Τυχαία Θέματα