Νέο Οpel Astra OPC το 2012

Τις πρώτες φωτογραφίες της ισχυρότερης έκδοσης του Astra GTC, έδωσε στη δημοσιότητα η Opel.

Το νέο OPC διαφέρει τόσο αισθητικά, όσο και μηχανικά από την απλή έκδοση, όντας πιο μυώδες και δυναμικό. Οι μεγαλύτεροι προφυλακτήρες εμπρός/πίσω, οι ποδιές στο πλάι, η αεροτομή πίσω και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης, τονίζουν από τη πρώτη ματιά τη διαφορετικότητα του αυτοκινήτου.


Στο εσωτερικό,

τα καθίσματα τύπου bucket, το τιμόνι, τα αλουμινένια πεντάλ και ο νέος πίνακας οργάνων, ολοκληρώνουν την δυναμική εμφάνιση του μοντέλου. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο δίλιτρος τούρμπο κινητήρας άμεσου ψεκασμού, απόδοσης 280 ίππων και 400 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου κιβωτίου, διαθέτοντας παράλληλα και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.


Η ανάρτηση είναι ενεργητική, τύπου “HiPerStrut”, ενώ παράλληλα διαθέτει και το σύστημα FlexRide, διαθέτοντας τρία προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport και VXR/OPC). Οι επιδόσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές, με την τελική να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.Το νέο OPC θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι του 2012. Οι φωτογραφίες είναι από την Αγγλία, γι αυτό και τα σήματα είναι της Vauxhall (μόνο εκεί λανσάρεται έτσι).


Λουκάς Παπαλάμπρος

Keywords
Τυχαία Θέματα