Μουσικός Σεπτέμβριος στο cafe του Νομισματικού Μουσείου

13:10 5/9/2017 - Πηγή: Monopoli

Ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις έρχονται στο café του Νομισματικού Μουσείου, κρατώντας το καλοκαίρι μας "ζωντανό", ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβριο.

Think Sax Society

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, 21.00

Μια πανδαισία πνευστών γεμάτη έμπνευση φαντασία και ρυθμό δημιουργεί μια μουσική περιπλάνηση από τους δρόμους της blues μουσικής και του swing της Νέας Ορλεάνης, τα funk του Σικάγο έως τα μακάμ της Ανατολής.

Με όχημα ένα σεξτέτο σαξοφώνων πλαισιωμένο από ηλεκτρικό μπάσο, τύμπανα και πιάνο, η ομάδα του Τάσου Φωτίου, ονόματι Think Sax Society, πλαισιωμένη από εξαίρετους μουσικούς με ιστορία στο χώρο της Jazz, προσγειώνεται στο Café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και δημιουργεί ένα εκρηκτικό χαρμάνι πλούσιο σε κέφι, ζωντάνια, ρυθμούς και ηχοχρώματα.

Το μουσικό σύνολο Think Sax Society ξεκίνησε το 2013 από τον Τάσο Φωτίου ως μια τετραμελής ομάδα με σκοπό τη μελέτη και την ερμηνεία της μουσικής και μέσα σε λίγα χρόνια εξελίχθηκε σε ένα ανοιχτό πολυπληθές σχήμα με βασικό επταμελή κορμό που σε πλήρη σύνθεσή και συμμετοχές φτάνει να έχει έως και εννέα μέλη. Στις επιλογές τους ανήκουν έργα jazz από όλες τις περιόδους με έμφαση στις τεχνικές και τη ρυθμολογία των blues, του swing και του funk.

Το σχήμα έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη μουσική βιβλιοθήκη του συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής» και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής. Ακόμη έχει εμφανιστεί στα μουσικά φεστιβάλ Βέροιας και Πάτμου και σε πολιτιστικές εκδήλωσες δήμων της Αττικής. Έχει αγκαλιάσει το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης LALIBELA (σύλλογος βοήθειας και αναδοχής παιδιών) διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε συναυλίες με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης.

Dimitris Tasenas & The Soul Vibrators

Starlight Acoustic IV

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, 21.00

Μαγεμένοι από τον ήχο των 60's, οι Δημήτρης Τάσαινας και Αλέξανδρος Καραδήμος δημιουργούν το Μάιο του 2013 στην Αθήνα, τους Soul Vibrators. Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, οι SV παρουσιάζουν την πλέον ακουστική εκδοχή της μουσικής τους ή κατά την προσφιλή ονομασία των 90's, “unplugged”. To Psych Rock και Garage, αλλάζουν όψη και το Café του Νομισματικού Μουσείου γεμίζει με ηχοχρώματα που προσεγγίζουν την folk, country και πρώιμη rock’ n’ roll περίοδο. Έχουν ήδη εμφανισθεί σε φεστιβάλ και πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Στα τέλη του 2013 εξέδωσαν μια εορταστική ηχογράφηση με 3 τραγούδια εμπνευσμένα από τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τίτλο " Vibrators for Christmas - The Holy Release ", ενώ τον Οκτώβριο του 2014 εξέδωσαν την πρώτη ολοκληρωμένη mini- έκδοση με τέσσερα τραγούδια που ήδη διαγράφουν μια πορεία στο ζωντανό τους πρόγραμμα, με τίτλο "The Vibes are on - The 'Residence' release".

SUGAHSPANK! & THE SWING SHOES

την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017, 21.00

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, οι πολυαγαπημένοι και δημοφιλείς Sugahspank! & Swing Shoes έρχονται ξανά στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου να μας μαγέψουν με την παιχνιδιάρικη και πολυεπίπεδη μουσική τους. Οι Swing Shoes καθιερώθηκαν μετά τον πρώτο τους δίσκο «Ladies and Gents...Here’s The Swing Shoes»(2010) παίζοντας ένα κράμα gypsy swing και παραδοσιακής μουσικής που άνοιξε δρόμους και δημιούργησε ρεύμα. Μετρούν ήδη εννέα χρόνια πορείας στη μουσική σκηνή της Αθήνας. Σε όλη τη διαδρομή διατήρησαν την παρεΐστικη ενέργεια και τη διάθεση για πειραματισμό, στοιχεία που αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις στην πορεία τους.

Πριν 5 χρόνια συνάντησαν την Sugahspank!, μια φωνή κατευθείαν από το Χάρλεμ του Πειραιά, και μαζί έγιναν ένα από τα πιο περιζήτητα live σχήματα της αθηναϊκής νύχτας. H «μαύρη Πειραιώτισσα» πρωτοεμφανίστηκε στην underground σκηνή δεκατεσσάρων χρονών, ερμηνεύοντας από σόουλ και χιπ χοπ, μέχρι ροκ, μπλουζ και σουίνγκ. Έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 2008 με το σόλο άλμπουμ «The incredible, the invisible» κερδίζοντας το ελληνικό και το διεθνές κοινό. Πλέον δίνουν μαζί συναυλίες σε σκηνές και φεστιβάλ στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ τα καλοκαίρια του 2012 και του 2014 έπαιξαν μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής ενώ συμμετέχουν σε φεστιβάλ στην Κύπρο και τη Γερμανία. Πολυσυλλεκτικοί και ανήσυχοι, καταπιάστηκαν με τα blues και τα gospel και σταδιακά αρχίζουν να συνθέτουν original υλικό, το οποίο ηχογραφούν ζωντανά το 2014. Το άλμπουμ «Sugahspank! & The Swing Shoes -A Holy Show» δέχεται πολύ θετική ανταπόκριση από μουσικοκριτικούς και κοινό. Μουσικά οι αναφορές τους είναι ριζωμένες στην παράδοση αλλά οι εκτελέσεις τους είναι ανατρεπτικές. Τo ταξίδι μετρά πολλά live, ατέλειωτα χιλιόμετρα, και συνεχίζει χωρίς εκπτώσεις προς το άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως το πάθος για τη μουσική είναι ακόμα στις αποσκευές τους.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210-3610067

Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | [email protected]

Facebook: Nomismatiko Mouseio Garden

Keywords
Τυχαία Θέματα