Καλοκαιρινό "Τρένο στο Ρουφ": ποτό, φαγητό, μουσική σε μια ολοκληρωμένη πρόταση υπαίθριας ψυχαγωγίας

17:36 1/7/2013 - Πηγή: Monopoli
Το Τρένο στο Ρουφ, που συνδύασε για πρώτη φορά πριν από 16 χρόνια την Τέχνη με τη Γαστρονομία προτείνοντας στα βαγόνια του θεατρική παράσταση με δείπνο, μετακομίζει open-air και μας προτείνει μια εναλλακτική έξοδο στην πόλη. Φέτος το καλοκαίρι, η "ανήσυχη" καλλιτεχνική Αμαξοστοιχία κάνει στέκι τη δροσερή αποβάθρα του σταθμού, προσφέροντάς μας την εμπειρία μιας ολοκληρωμένης υπαίθριας ψυχαγωγίας, με το σύνθημα "όλα live
στην ΑΠΟΒΑΘΡΑ του Τρένου!".
Περάσαμε κι εμείς μια βραδιά στη φιλόξενη αυτή λωρίδα "απόδρασης" από την καθημερινότητα, όπου τα πάντα μοιάζουν να σταματούν, και οι θαμώνες να απολαμβάνουν ένα καλοδεχούμενο αστικό "κενό χρόνου". Καθίσαμε για φαγητό την ώρα που στο βάθος, στην μικρή εξέδρα των live, ένα νεανικό σχήμα συνόδευε την κουβέντα μας με ένα ιδανικό τζαζ "χαλί", ενώ στην άλλη πλευρά της αποβάθρας, στο μπαράκι, παρέες έπιναν ένα πρώτο ποτό πριν καθίσουν για φαγητό ή σε ένα από τα τραπεζάκια μπροστά από την μικρή μουσική σκηνή.

Δοκιμάσαμε λοιπόν ένα "compact" μενού με εξαιρετικά ορεκτικά, κυρίως πιάτα με αγαπημένες γεύσεις μεσογειακής κουζίνας αλλά και λαχταριστά επιδόρπια. Πολύ μας άρεσε που υπήρχαν επιλογές με ελληνικά τοπωνύμια, και πολύ περισσότερο η γεύση τους! Διαλέξαμε και σπαγγέτι, ώστε να παρακολουθήσουμε και τη "ζωντανή μαγειρική" στην αποβάθρα-αυλή, όπου ο σεφ "γαρνίριζε" τα μακαρόνια μέσα σε ένα τεράστιο στρογγυλό κεφάλι παρμεζάνας. Ε όσο να 'ναι αν δεν έχεις δει κάτι παρόμοιο σε τυροκομείο ή στον πάγκο των τυριών στο σούπερμάρκετ, σου κάνει εντύπωση. Ένα ακόμα καλό του Τρένου: ότι αν κάποια στιγμή "πιαστείς" ή θελήσεις να δεις καλύτερα τα βαγόνια, την εκάστοτε έκθεση ή οτιδήποτε άλλο, μπορείς να σηκωθείς άνετα και να σουλατσάρεις χωρίς να σε κοιτάξουν παράξενα. Είπαμε, εκεί χαλαρώνεις.

Μ' αυτά και μ' αυτά στο τέλος συνειδητοποιήσαμε πως είχαμε συμπληρώσει τέσσερις ώρες στην αποβάθρα, με φαγητό, ποτό και κουβέντα με καλή παρέα. Αν μάλιστα δεν ήταν καθημερινή, άνετα μπορεί και να συνεχίζαμε λίγο ακόμα στη φεγγαράδα, χάρη και στη δροσιά από τις πικροδάφνες που προστατεύουν με φυσικό τρόπο από τον θόρυβο και το "γκρίζο" της Κωνσταντινουπόλεως. Προτείνουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα για καλοκαιρινή έξοδο το Τρένο στο Ρουφ, ειδικά αν δεν είστε fans των "ορθάδικων" αλλά δεν θέλετε και να περιοριστείτε στο στενό πλαίσιο ενός δείπνου.

Διαβάστε αναλυτικότερα παρακάτω, τι μπορείτε να περιμένετε στο Τρένο στο Ρουφ:

- Live σαξόφωνο και happy hour το δειλινό από τις 8μμ έως τις 9.30 με ελληνικό καφεδάκι, υποβρύχιο, γλυκά του κουταλιού, cocktails σε χαμηλές τιμές και ξενάγηση από τους καλλιτέχνες στις in situ εικαστικές εκθέσεις.
- Live τζαζ, έθνικ, ροκ και έντεχνη ελληνική μουσική, όπερα και προβολές ταινιών με live soundtrack μαζί με κρύα μπύρα και τσιμπολόγημα για την παρέα από τις 9.30μμ.
- Live υπαίθρια γαστρονομικά happenings μαζί με έναν πλήρη κατάλογο γευστικών πιάτων σε εξαιρετικές τιμές και ποιότητα από την Aria Γεύσεων. Ζωντανή μαγειρική έκπληξη της βραδιάς το spagetti al pesto μέσα σε κεφαλή παρμεζάνας, αλλά και οι ζουμεροί ντοματοκεφτέδες, το μελιτζανάτο και η σαντορινιά φάβα με κάπαρη και πιτούλες.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ (τις ημέρες των live)
Μπύρα & κρασί 4 ευρώ / ποτό από 5 ευρώ / φαγητό από 12 ευρώ
Κλειστά Κυριακή & Δευτέρα
Δωρεάν φυλασσόμενο parking
Κρατήσεις: 210 5298922 / 698 4741747

Πληροφορίες & πρόγραμμα εκδηλώσεων:
www.totrenostorouf.gr
http://www.facebook.com/ToTrenoStoRoufRailwayCarriageTheater
http://www.aria.gr/
https://www.facebook.com/Aria.Gefseon?fref=ts

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Αποβάθρα Σιδηροδρομικού Σταθμού Ρουφ
επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως - Προαστιακός Ρουφ (10΄ με τα πόδια από το στάση Μετρό Κεραμεικός)
Τηλ. 210 5298922
Keywords
Τυχαία Θέματα